Η Seagate ξεκινά να τεστάρει σκληρούς δίσκους τεχνολογίας HAMR των 16 TB

Η Seagate ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει τη δοκιμή του πρώτου σκληρού δίσκου τεχνολογίας HAMR με χωρητικότητα 16 ΤΒ, με σκοπό να το παρουσιάσει στην αγορά το 2019.

HAMR

Η χωρητικότητα των 16 TB προορίζεται να αποδοθεί εντός του 2019 προς τους καταναλωτές και ταυτόχρονα η Seagate ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή σκληρών δίσκων τεχνολογίας HAMR το 2020 με χωρητικότητα 20 TB.

Η τεχνολογία HAMR (Heat-assisted magnetic recording) είχε πρωτοακουστεί το 2013 από την Seagate. Πρόκειται για μία τεχνική όπου η μαγνητική εγγραφή υποβοηθούμενη από τη θερμότητα (heat-assisted magnetic recording – HAMR) μπορεί και υπερδιπλασιάζει την δυνατότητα αποθήκευσης. Η κεφαλή του δίσκων αυτών είναι εξοπλισμένη με ένα ειδικό laser, το οποίο θερμαίνει την επιφάνεια του platter. Έτσι ενισχύεται το μαγνητικό πεδίο και είναι δυνατή η αποθήκευση περισσότερων δεδομένων. Ο σκληρός δίσκος είναι γεμάτος με ήλιο, και η Seagate δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των δίσκων που χρησιμοποιεί εσωτερικά ο σκληρός της δίσκος.

Μετά το τέλος των δοκιμών από την Seagate, η εταιρεία θα δώσει τους δίσκους αυτούς σε συγκεκριμένους πελάτες της για να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες. Μόλις οι πελάτες της δώσουν το πράσινο φως η Seagate θα παρουσιάσει επίσημα το τελικό προϊόν.

  Windows 10 Fall Creators τέλος υποστήριξης αναβαθμίστε άμεσα

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

7  +  3  =  

Previous Story

MX Linux 18 Beta 1 διαθέσιμο για δοκιμές

Next Story

Chrome 71.0.3578.80 με ενσωματωμένο ad filtering