Γιατί έκλεισαν οι servers των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων;


Η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων σημαδεύτηκε από μια διαδικτυακή επίθεση στους servers της POCOG την Παρασκευή.

Η Οργανωτική Επιτροπή της PyeongChang για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες (PyeongChang Organizing Committee for the 2018 Olympic & Paralympic Games ή POCOG) επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μια επιθετική συμπεριφορά στον κυβερνοχώρο που προκάλεσε δυσλειτουργία των τηλεοπτικών προγραμμάτων IPTV στο Κέντρο Τύπου, σύμφωνα με αναφορές του Yonhap News.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η POCOG δήλωσε ότι οι διακομιστές της χτυπήθηκαν από έναν “άγνωστο εισβολέα” κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και ότι έκλεισε τους servers (και την ιστοσελίδα της) για να αποτρέψει περαιτέρω ζημιές.servers

Ο ιστότοπος, ο οποίος έκλεισε κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ενεργοποιήθηκε ξανά στις 8πμ τοπική ώρα το Σάββατο.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά ο αναλυτής της McAfee Advanced Threat Research, Ryan Sherstobitoff ανέφερε ότι η ομάδα του ανακάλυψε μια παραλλαγή κακόβουλων εγγράφων που στοχεύουν τους χειμερινούς αγώνες λίγες μέρες πριν την τελετή έναρξης.

“Το έγγραφο περιείχε τις ίδιες ιδιότητες μεταδεδομένων με αυτές που χρησιμοποιούνται από την GoldDragon και επιδίωκε να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα που ανήκουν σε οργανισμούς που ασχολούνται με τους χειμερινούς αγώνες”, δήλωσε ο Sherstobitoff.

“Είναι σαφές ότι οι επιθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι πιθανό να συνεχιστούν καθ ‘όλη τη διάρκεια των αγώνων. Αυτό που δεν έχει καθοριστεί ακόμη είναι εάν οι hackers που ασχολούνται το κάνουν για φήμη ή εάν τα κίνητρά τους είναι μεγαλύτερα”.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news