Ποιος είναι ο κ. Αντωνόπουλος μάρτυρας στην υπόθεση Silk Road

Τον περασμένο μήνα, ο Ross Ulbricht κρίθηκε ένοχος για επτά κατηγορίες που σχετίζονται με το ρόλο του στη λειτουργία της online ναρκο-αγοράς Silk Road. Ο δικηγόρος του Ulbricht, Joshua Dratel, προσπαθεί για μια επανάληψη της δίκης.Antonopoulos Silk Road Silk Road Silk Road

Σε μια αίτηση-προσφυγή που υπέβαλε την Παρασκευή που μας πέρασε, ο κ. Joshua Dratel, υποστήριξε οι εισαγγελείς της υπόθεσης του Silk Road δεν κατάφεραν να αποκαλύψουν αποδείξεις σε εύθετο χρόνο.

Η προσφυγή αναφέρεται στην “καταστολή συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων” που είχε σαν αποτέλεσμα σημαντικές επίδρασεις στην έκβαση της δίκης.

Ο κ. Joshua Dratel σημειώνει επίσης ότι ένας ειδικός μάρτυρας την υπόθεση Silk Road, ο κ. Ανδρέας Μ. Αντωνόπουλος, βρισκόταν σε μια πτήση κατά τη στιγμή της εκδίκασης και δεν δεν μπορούσε να παραβρίσκεται στη δίκη.

Η USA Today αναφέρει ότι ο κ. Αντωνόπουλος θα αμφισβητούσε την ανάλυση των διωκτικών αρχών και τις αποδείξεις “που παρουσίαζαν ότι τα bitcoins του Silk Road μπορούσαν να συνδεθούν με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι του Ulbricht.”

Ποιος είναι όμως ο κ. Ανδρέας Μ. Αντωνόπουλος;

Ο κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος σήμερα έχει σαν έδρα την Καλιφόρνια και είναι ειδικός σε θέματα ασφάλειας των πληροφοριών. Είναι τεχνολόγος-επιχειρηματίας και συγγραφέας. Είναι ακόμα δημόσιος ομιλητής, και φιλοξενεί μόνιμα το Let’s Talk Bitcoin podcast. Διδάσκει επίσης τους συναδέλφους του για Μάστερ στην επιστήμη των Ψηφιακών Νομισμάτων στο της Λευκωσίας.

Προηγούμενη σταδιοδρομία

Ο κ. Αντωνόπουλος πήρε το πτυχίο του στην Επιστήμη των Υπολογιστών στα δεδομένα Επικοινωνιών και Κατανεμημένα Συστήματα (Computer and Data Communications and Distributed Systems) από το University College του Λονδίνου.

Έχει ασχοληθεί με επιχειρήσεις σε source και open networks από το 1990. Έχει συγγράψει περισσότερα από διακόσια άρθρα που δημοσιεύονται σε έντυπα και κοινοπρακτικά σε όλο τον κόσμο. Ήταν συνεργάτης στο Ερευνητικό Νημερτής , και ερεύνησε την ασφάλεια του υπολογιστή, δηλώνοντας ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του υπολογιστή δεν ήταν ο έμπειρος hacker, αλλά τα υπερβολικά πολύπλοκα συστήματα που προέκυψαν από την ταχεία αλλαγή των επιχειρήσεων.

Συμμετοχή στο Bitcoin

Ο Αντωνόπουλος είναι σύμβουλος σε πολλά Bitcoin startups μέσω της μόνιμης έδρας του στο Let’s Talk Bitcoin podcast.

Ήταν επικεφαλής της επιτροπής καταπολέμησης φτώχειας του Bitcoin Foundation μέχρι το 2014, αλλά παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών με τη διοίκηση.

Σε μια δήλωση του εξηγεί τους λόγους για την παραίτησή του: «Δεν μπορώ πλέον να έχω ακόμα και την παραμικρή με το Bitcoin Foundation, λόγω της παντελούς έλλειψης διαφάνειας.”

Τον Ιανουάριο του 2014 προσχώρησε στην Blockchain.info ως Υπεύθυνος Ασφαλείας. Τον Σεπτέμβρη 2014 έφυγε από το ρόλο του CSO και έγινε σύμβουλος στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο κ. Αντωνόπουλος επέκρινε δημοσίως το Mt. Gox ως “συστημικό κίνδυνο για το Bitcoin, μια παγίδα θανάτου για τους εμπόρους καθώς είναι μια επιχείρηση που διοικείται από τους ανίδεους” από τον Απρίλιο του .

Τον Φεβρουάριο του 2014 όταν έκλεισε το Mt. Gox, ο κ. Αντωνόπουλος δημοσίευσε δημόσιες δηλώσεις εξηγώντας την άποψή του σχετικά με τα αίτια της φούσκας Mt. Gox και την επανεξέταση της ασφάλειας των κεφαλαίων που διαχειρίζονται Coinbase για την ανοικοδόμηση μέρος της εμπιστοσύνης.

Τον Απρίλιο του 2014 Αντωνόπουλος οργάνωσε μια εκστρατεία συλλογής κεφαλαίων για τον Dorian Nakamoto, τον οποίο έδειχνε ένα άρθρο του Newsweek σαν δημιουργό του Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Οι τεχνικές αναφοράς που χρησιμοποιήθηκαν στο άρθρο ήταν αμφιλεγόμενες μεταξύ των δημοσιογράφων και των μελών της κοινότητας Bitcoin. Ο έρανος, που προοριζόταν να βοηθήσει τον Nakamoto μετά την προσοχή που έλαβε ως αποτέλεσμα του άρθρου, κατάφερε να αποκομίσει 50 bitcoins, αξίας 23.000 δολαρίων, σύμφωνα με την τότε τιμή του ψηφιακού νομίσματος.

Με πληροφορίες από USA Today, Wikipedia και TheVerge.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).