Σταματήστε τα sites να ζητούν να εμφανίζουν ειδοποιήσεις

Οι Web browsers επιτρέπουν σε ιστοσελίδες (sites) να σας εμφανίζουν ειδοποιήσεις. Έτσι σε πάρα πολλές ιστοσελίδες ειδήσεων και αγορών, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας λέει ότι ο ιστότοπος θέλει να εμφανίζει ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας σας.

Αν σας ενοχλεί το χαρακτηριστικό μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από τον browser σας.sites

Google Chrome

Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στον Chrome της Google, κάντε κλικ στο κουμπί μενού και επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Για προχωρημένους” στο κάτω μέρος της σελίδας και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Ρυθμίσεις περιεχομένου” που βρίσκεται στο Προστασία δεδομένων και ασφάλεια.

Κάντε κλικ στην κατηγορία “Ειδοποιήσεις”

Απενεργοποιήστε τη ρύθμιση στο επάνω μέρος της σελίδας όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Ακόμη και μετά την επιλογή αυτής της ρύθμισης, οι ιστοσελίδες στις οποίες έχετε δώσει την άδεια να εμφανίζουν ειδοποιήσεις θα εξακολουθήσουν να σας εμφανίζουν ειδοποιήσεις. Στην ίδια σελίδα προς τα κάτω, εμφανίζονται όλες οι ιστοσελίδες στις οποίες έχετε δώσει την άδεια να σας αποστείλουν ειδοποιήσεις.

  SuperFetch στα Windows τι είναι και γιατί να το απενεργοποιήσετε

Mozilla Firefox

Ο Firefox δεν σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε όλες τις υποδείξεις ειδοποίησης ιστού από τις επιλογές της εφαρμογής, αλλά μπορούμε να το κάνουμε από το about:config.

Πληκτρολογήστε about:config στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox και πατήστε Enter. Ο Firefox θα εμφανίσει μια προειδοποίηση που σας λέει να προσέχετε.

Κάντε κλικ στην επιλογή “Αποδέχομαι τον κίνδυνο!” και θα είστε έτοιμοι να συνεχίσετε.

Πληκτρολογήστε “notifications” στο πλαίσιο αναζήτησης. Κάντε διπλό κλικ στην επιλογή dom.webnotifications.enabled που εμφανίζεται. Αυτό θα αλλάξει τη ρύθμιση σε “false“. Αυτό σημαίνει ότι οι ειδοποιήσεις ιστού θα απενεργοποιηθούν στον Firefox.

Η αλλαγή αυτή θα απενεργοποιήσει πλήρως όλες τις ειδοποιήσεις ιστού, επομένως δεν μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από ένα, δύο ιστότοπους.

Για να αναιρέσετε την αλλαγή, με ένα διπλό click στην επιλογή dom.webnotifications.enabled θα ορίσετε ξανά την τιμή σε “true”

Microsoft Edge

H Microsoft δεν παρέχει κάποια δυνατότητα που επιτρέπει την πλήρη απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε browser…

  Δημιουργήστε το δικό σας avatar στο Facebook

Apple Safari

Το Safari σάς επιτρέπει να σταματήσετε τα sites να ζητούν την άδεια σας για την αποστολή ειδοποιήσεων. Για να βρείτε αυτήν την επιλογή, κάντε κλικ στο Safari> Προτιμήσεις.

Επιλέξτε την καρτέλα “Ιστοσελίδες” στην κορυφή του παραθύρου και κάντε κλικ στην επιλογή “Ειδοποιήσεις” στην πλαϊνή γραμμή.

Στο κάτω μέρος του παραθύρου, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου “Επιτρέπεται στους ιστότοπους να ζητούν άδεια για την αποστολή ειδοποιήσεων push”.

Τα sites στα οποία έχετε ήδη δώσει την άδεια να στέλνουν ειδοποιήσεις θα εξακολουθούν να έχουν την άδεια να στέλνουν ακόμη και μετά την κατάργηση αυτής της επιλογής. Στο ίδιο παράθυρο όμως μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε τη λίστα των σελίδων που έχουν δικαιώματα για την αποστολή ειδοποιήσεων.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  49  =  55

Previous Story

Firefox 57.0.2 (Quantum) λήψη πριν την επίσημη κυκλοφορία

Next Story

Strict Site Isolation Ενεργοποίηση στον Chrome 63