Snapchat app

Διέρρευσαν 100.000 γυμνές φωτογραφίες του Snapchat

Σάλος επικράτησε σήμερα μετά την κυκλοφορία δεκάδων χιλιάδων γυμνών φωτογραφιών, χρηστών του Snapchat στο 4chan. Οι διαρροές ξεκίνησαν από χθες το βράδυ σε ένα event που ονομαζόταν “Snappening” και αναφερόταν στη γνωστή διαρροή φωτογραφιών γυμνών διασημοτήτων.Snapchat-app

Η εταιρεία Snapchat, αναφέρει όμως ότι δεν παραβιάστηκαν τα συστήματά της.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι διακομιστές της Snapchat ποτέ δεν παραβιάστηκαν και δεν ήταν η πηγή αυτών των διαρροών. Οι Snapchatters έπεσαν θύματα από τη χρήση εφαρμογών τρίτων που αποστέλλουν και λαμβάνουν Snaps, μια πρακτική που απαγορεύουμε ρητά στους Όρους Χρήσης μας επειδή ακριβώς θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών μας. Παρακολουθούμε άγρυπνα το App Store, και το για παράνομες εφαρμογές τρίτων και έχουμε καταφέρει να απομακρύνουμε αρκετές.”

Όπως αναφέρει το Insider, η διαρροή προκλήθηκε από χρήστες που χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων για να στείλουν και να λάβουν φωτογραφίες. Υπάρχουν όμως μερικές που επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους χωρίς οι αποστολείς να το γνωρίζουν. Μια εφαρμογή που ονομάζεται SnapSave (η οποία δεν είναι διαθέσιμη μέσω των επίσημων καταστημάτων για εφαρμογές) και μια που ονομάζεται snapsaved.com (η οποία δεν λειτουργεί πλέον) ήταν από αυτές τις “εφαρμογές τρίτων.”

Άλλη μία υπενθύμιση για το πόσο μακρύ δρόμο έχει να διανύσει η μάχη για την προστασία της online ιδιωτικής μας ζωής, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ανασφαλείς εφαρμογές τρίτων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).