Μέσω της Snapsaved.com διέρρευσαν οι φωτογραφίες του Snapchat

Χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες από το Snapchat αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο το Σαββατοκύριακο. Φαίνεται ότι μέχρι και 200.000 χρήστες της υπηρεσίας μπορεί να έχουν πέσει θύματα της τελευταίας μαζικής διαρροής φωτογραφιών, με τους hackers να ισχυρίζονται ότι έχουν γύρω στα 13GB φωτογραφίες.snapchat

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση η εταιρεία αρνήθηκε ότι τα συστήματα της είχαν παραβιαστεί:

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι διακομιστές του Snapchat ποτέ δεν παραβιάστηκαν και δεν είναι η πηγή αυτών των διαρροών. Οι Snapchatters έπεσαν θύματα από τη χρήση εφαρμογών τρίτων” δήλωσε η εταιρεία, σύμφωνα με την Guardian.

Η Snapsaved.com, είναι μια ιστοσελίδα που επέτρεπε στους χρήστες του SnapChat να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες που λάμβαναν. Η ιστοσελίδα λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση το Σάββατο μέσω της σελίδας της στο Facebook υποστηρίζοντας ότι τα συστήματα της παραβιάστηκαν.

“Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό μας ότι η snapsaved.com είναι hacked. Δεν είχαμε ρυθμίσει σωστά το Apache στον διακομιστή μας. Η υπηρεσία SnapChat δεν έχει παραβιαστεί, και αυτές οι εικόνες δεν προέρχονται από τη βάση δεδομένων τους”, δήλωσαν από τη Snapsaved.

Η δήλωση συνέχισε: “Μόλις ανακαλύψαμε την παραβίαση των συστημάτων μας, διαγράψαμε τα πάντα, μαζί με τη βάση δεδομένων, που χρησιμοποιούσαμε. Μπορούμε να πούμε, ότι κατάφεραν να πάρουν 500MB φωτογραφίες, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν καμία προσωπική πληροφορία από το βάση δεδομένων.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.109 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).