Το SOC – Security Operation Center της ΕΥΠ

Ένα επιχειρησιακό το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα θα στηθεί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και θα αποτελούν τα νέα «κεντρικά» τα οποία θα είναι ασπίδα απέναντι στις επιθέσεις χάκερ που θα προσπαθήσουν να ρίξουν τις βασικές δομές του κράτους.kyvernoasfaleia

Πρόκειται για το κέντρο Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας (SOC – Security Center), της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.). Τo SOC με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών θα είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση, ανίχνευση και αντίδραση σε κυβερνοαπειλές και παραβιάσεις ασφάλειας, κρατικών ψηφιακών υποδομών της χώρας.

Το Κέντρο θα λειτουργεί στη Διεύθυνση Κυβερνοχώρου και θα στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Υπηρεσίας.

Με το έργο αυτό θα έχει σύντομα ολοκληρωθεί ένα σύνθετο πλέγμα πρωτοβουλιών, μέσω των οποίων η Ε.Υ.Π. αναλαμβάνει συντονιστικό – κεντρικό ρόλο στην προστασία των ευαίσθητων δικτύων των Κρατικών Φορέων.

Το SOC έρχεται να συμπληρώσει και να ενδυναμώσει τις δράσεις της Ομάδας Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων της Ε.Υ.Π., η οποία λειτουργεί για την υποστήριξη όλων των φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν την πρόληψη, την έγκαιρη προειδοποίηση και την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων, ενισχύοντας τον ρόλο της Υπηρεσίας ως Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας αποτελεί ένα σημαντικό κρίκο στην έγκαιρη προειδοποίηση και αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων σε ευαίσθητα συστήματα της Κεντρικής Διοίκησης.

Πρόκειται για ένα σύνολο τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων αιχμής τα οποία θα χειρίζεται ειδικά καταρτισμένο, στην κυβερνοασφάλεια, προσωπικό με στόχο την παρακολούθηση, ανίχνευση και αντίδραση σε κυβερνοαπειλές και παραβιάσεις ασφάλειας, κρατικών ψηφιακών υποδομών.

Το Κέντρο θα στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς και από ειδικό επιστημονικό προσωπικό της χώρας που θα έχει μεγάλη εμπειρία και ανάλογη κατάρτιση σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

cnn.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).