Η Sony προσπαθεί να διακόψει με DDoS τις λήψεις κλεμμένων δεδομένων

Νέες διαρροές εμπιστευτικών εσωτερικών έγγραφων της Sony εμφανίζονται καθημερινά, ενώ η εταιρεία συνεργάζεται με το FBI σε μια προσπάθεια να εξακριβώσει ποιος είναι ο εισβολέας.
sony-logo
Το Recode αναφέρει σήμερα ότι η Sοny έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη (ανορθόδοξων) μεθόδων για να σταματήσει ή να επιβραδύνει τους χρήστες που προσπαθούν να κατεβάσουν τα δεδομένα τους μέσω της τεχνολογίας peerto-peer.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η Sοny αναπτύσσει ψεύτικα seeds” που γεμίζουν τις εφαρμογές torrent με ψεύτικη κυκλοφορία. Το Recode σημειώνει ότι αυτή η ίδια μέθοδος χρησιμοποιήθηκε από την εταιρεία πριν από πολλά χρόνια για να προσπαθήσει να εμποδίσει τις λήψεις ταινιών.

Η μέθοδος είναι βασικά μια επίθεση Distributed Denial of Service εναντίον όλων εκείνων που προσπαθούν να κατεβάσουν τα αρχεία, και επιβραδύνει τελικά τη λήψη ή ακόμη και τη σταματάει.

Μια άλλη δημοσίευση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρει ότι η ίδια Sοny μοίραζε τα αρχεία μέσω των  διακομιστών της εταιρείας που βρίσκονται στο Amazon Web Services και φιλοξενούν επίσης και το δίκτυο PlayStation. Αυτή η ταχτική θα μπορούσε πράγματι να είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να ανακόψει τις λήψεις. Φυσικά η χρήση του DDoS είναι παράνομη, αλλά ως γνωστόν οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους.

  Linux botnet πραγματοποιεί επιθέσεις DDoS στα 180Gbps

Η Sοny αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά τη δημοσίευση του Recode.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


6  +  2  =