Η SpaceX και η NASA θα συντρίψουν αύριο έναν δορυφόρο σε έναν αστεροειδή


Η SpaceX και η NASA θα συντρίψουν αύριο το πρωί, στις 08:21 π.μ., έναν δορυφόρο επάνω σε έναν αστεροειδή για να δουν αν θα επηρεάσουν την πορεία του.

DART,NASA,SpaceX

Από το 2017, η NASA βρίσκεται στη διαδικασία δοκιμών για να δει εάν η συντριβή ενός δορυφόρου σε έναν αστεροειδή μπορεί να αλλάξει την πορεία του, και γιαυτό το σκοπό το 2019 ζήτησε τη βοήθεια της SpaceX.

Σήμερα, η εταιρεία SpaceX κοινοποίησε ότι ολοκλήρωσε μια δοκιμή στατικής πυρκαγιάς και στοχεύει αύριο, στις 23 Νοεμβρίου να γίνει η έναρξης της δοκιμής ανακατεύθυνσης διπλού αστεροειδούς (DART = Double Asteroid Redirection Test).

Στις 8:21 π.μ. ώρα Ελλάδας, η NASA «θα συντρίψει σκόπιμα το διαστημόπλοιο DART σε έναν αστεροειδή για να δει εάν αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αλλαγής της πορείας του, σε περίπτωση που ανακαλυφθεί στο μέλλον ένας απειλητικός για τη Γη αστεροειδής», ανέφερε η SpaceX σε tweet.

Η δοκιμή στατικής πυρκαγιάς είναι ένα από τα πολλά βήματα για την προετοιμασία ενός πυραύλου και ελέγχει την απόδοση εκκίνησης του κινητήρα, μετρώντας πράγματα όπως η πίεση και η θερμοκρασία. Με την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου, η SpaceX και η NASA φαίνεται ότι θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Το DART στοχεύει έναν δυαδικό αστεροειδή, με δύο σώματα που ονομάζονται Δίδυμος. Το Δίδυμο Β είναι 160 μέτρα και περιφέρεται γύρω από το μεγαλύτερο Δίδυμο Α, το οποίο έχει μέγεθος 780 μέτρα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Η NASA έχει ήδη εντοπίσει τουλάχιστον 23 αντικείμενα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να συγκρουστούν μαζί μας τα επόμενα 100 χρόνια. Η εύρεση μιας αμυντικής στρατηγικής είναι το κλειδί για την προστασία της ανθρωπότητας, εάν ο Αρμαγεδδών μας επισκεφτεί το μέλλον.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news