Καταδίκη σε hacker που πωλούσε Spam Botnet στο Darkode φόρουμ

Ο Ryan Neil Green, 32 ετών, από το Paducah στο Κεντάκι, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με αναστολή και 50 ώρες κοινωφελούς εργασίας για την πώληση ενός spam στο κακόφημο φόρουμ.

photo2

" data-image-caption="

photo2

" data-medium-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/04/photo2.jpg" data-large-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/04/photo2.jpg" decoding="async" class="aligncenter size-full wp-image-61367" src="https://cdn.iguru.gr/files/2016/09/darkode.jpg" alt="darkode" width="850" height="583">

Σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου, μεταξύ του 2006 και του , ο Green έχτισε ένα botnet από 77.000 , το οποίο και νοίκιαζε σε άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου μέσω του Darkode, ενός φόρουμ όπου συνομιλούσαν διάφορες κατηγορίες hackers και απατεώνες για να αγοράσουν ή να πουλήσουν κακόβουλο λογισμικό, hacking εργαλεία, ακόμα και τα ναρκωτικά.

Ο Green ήταν ένας από τους 70 hackers που συνελήφθησαν από τις αρχές επιβολής του νόμου τον περασμένο χρόνο σε όλο τον κόσμο μετά την επιτυχημένη διείσδυση της αστυνομίας στο φόρουμ και το οριστικό κλείσιμο αυτού.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε πρόσφατη συμμετοχή σε δραστηριότητες, ο χρήστης είχε κατά το παρελθόν παρανομήσει και γιαυτό το λόγο συνελήφθη.

  Προσοχή στις επιθέσεις BitB στο Steam

Ο Green καταδικάστηκε σε ποινή με αναστολή επειδή ο δικαστής πείστηκε ότι ο κατηγορούμενος έχει αλλάξει ζωή και έχει εγκαταλείψει τις παράνομες δραστηριότητες ως , μετά τη γέννηση της κόρης του και αφού ίδρυσε τη δική του web design εταιρεία όπου ασχολείται με την βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και φέρει την επωνυμία Rygre Digital Marketing.

Ένας άλλος παράγοντας που βοήθησε τον κατηγορούμενο να πάρει αναστολή της ποινής ήταν η πλήρη συνεργασία του με τις αρχές.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).