SplashData: Οι χειρότεροι κωδικοί πρόσβασης το 2014

Έχουμε δημοσιεύσει αρκετές φορές προειδοποιήσεις εμπειρογνωμόνων ασφαλείας για τους κινδύνους της επιλογής απλών και εύκολων κωδικών πρόσβασης. Σύμφωνα με τα στοιχεία όμως είναι αρκετοί αυτοί που επιλέγουν ακριβώς αυτούς τους κωδικούς για την προστασία των online λογαριασμών τους.dump SplashData

Η SplashData, είναι μια κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης και δημοσίευσε μια λίστα με τους 25 κωδικούς που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Η SplashData δημιούργησε τη λίστα αναλύοντας πληροφορίες που περιείχαν περισσότερους από 3,3 εκατομμύρια κωδικούς και συγκεντρώθηκαν από δεδομένα που είχαν δημοσιεύσει οι hackers το 2014.

Οι κωδικοί “Password” και “123456” συνεχίζουν να είναι πρώτοι στη λίστα, ενώ για κάποιο άγνωστο λόγο, την τρίτη θέση πήρε ο “ισχυρός” κωδικός “12345”

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι τρεις κωδικοί είναι εξαιρετικά εύκολοι και μπορούν να “σπάσουν” πολύ γρήγορα. Ακόμα και αν είχαν προστεθεί αλφαριθμητικοί χαρακτήρων, μια επίθεση Brute Force θα μπορούσε να τους αποκαλύψει πολύ γρήγορα.

Η ανάμιξη αριθμών, γραμμάτων και συμβόλων μπορεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε πολλούς χαρακτήρες. Το πρόβλημα όμως με αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης, είναι το γεγονός ότι απομνημονεύονται πολύ δύσκολα.

Η λίστα που δημοσίευσε η SplashData περιέχει αρκετούς κωδικούς όπως: “baseball,” “dragon,” “football,” “mustang,” “access,” “master,” “michael,” “superman,” “696969,” και “batman.” Μην ξεγελιέστε, κανείς από αυτούς δεν είναι καθόλου περισσότερο ασφαλής από τους τρεις πρώτους. Σε μια επίθεση Brute Force, εξακολουθούν να είναι από τους πρώτους που θα δοκιμάσει αυτόματα το λογισμικό.

Μια μεγάλη σειρά από ποικίλους χαρακτήρες, απαιτεί περισσότερη προσπάθεια και χρόνο για το σπάσιμο, αποθαρρύνοντας έτσι τον hacker. Ποιος όμως μπορεί να θυμάται αυτούς τους κωδικούς;

Ειδικά αν έχετε πάρα πολλούς online λογαριασμούς, και δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης παντού, το πρόβλημα μεγαλώνει. Μια λύση είναι το λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που συνήθως φέρει και μια ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών. Σύμερα κυκλοφορούν αρκετές τέτοιες εφαρμογές, δωρεάν και μη. Αν είστε στη διαδικασία επιλογής κάποιας εφαρμογής, φροντίστε να είναι από αξιόπιστη εταιρεία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).