Το Starlink σας δίνει την δυνατότητα φορητότητας

Φαντάζεστε να έχετε μία σύνδεση διαδικτύου Starlink και να την μεταφέρετε από το σπίτι σας στο εξοχικό σας ή το κάμπινγκ? Τώρα γίνεται.

starlink plate portability 1

Η υπηρεσία Internet-from-SpaceX της Starlink έγινε κινητή, καθώς έχει πλέον δυνατότητα φορητότητας (Portability). Με πρόσθετη μηνιαία χρέωση, οι συνδρομητές του Starlink μπορούν πλέον να παίρνουν το “πιάτο” τους παραμάσχαλα και να πηγαίνουν οπουδήποτε στην εγχώρια ήπειρό τους, αρκεί εκεί να παρέχεται ενεργή κάλυψη από το διαδίκτυο.

Αυτό ανοίγει τη συνδεσιμότητα σε απομακρυσμένα μέρη που πιθανότατα δεν θα καλύπτονται ποτέ από το 5G. Σας δίνει την δυνατότητα να πηγαίνετε διακοπές στην Γαύδο ή για αναρρίχηση στην κορυφή του Ταΰγετου (που λέει ο λόγος) και να κουβαλάτε μαζί σας το διαδίκτυο σας.

Το Starlink δεν υποστηρίζει ακόμη τη χρήση κατά την οδήγηση, αλλά η εταιρεία αναφέρει ότι εργάζεται ενεργά σε μια λύση για κινούμενα οχήματα, όπως τροχόσπιτα κλπ. Ο Μασκ είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν στο Twitter σχετικά με την προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης που μπορεί να συνδεθεί όλο το σύστημα στον αναπτήρα 12 V ενός αυτοκινήτου και να διατηρεί τη συνδεσιμότητα. Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε ορισμένους ιδιοκτήτες οχημάτων να δοκιμάσουν το Starlink σε αυτοκίνητα που κινούταν, με ποικίλη επιτυχία.

Η κατανάλωση ρεύματος είναι ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν αντλείτε ενέργεια από την μπαταρία του οχήματός σας. Το Starlink φέρεται να αντλεί μεταξύ 60-70W, σύμφωνα με το ιστολόγιο του Jeff Geerling, γεγονός που δείχνει μία βελτίωση σε σχέση με τα 80-100W που κατανάλωνε πριν από ένα χρόνο.

Η Starlink αναφέρει ότι οι χρήστες που έχουν καταχωρημένη την υπηρεσία φορητότητας θα λαμβάνουν προτεραιότητα για πόρους δικτύου. Οι υπάρχοντες πελάτες Starlink μπορούν να προσθέσουν την “Φορητότητα” από τη σελίδα του λογαριασμού τους, η οποία στη συνέχεια ενεργοποιείται αμέσως.

Για την Αμερική κοστίζει επιπλέον 25 $ κάθε μήνα, επιπρόσθετα των μηνιαίων συνδρομών που ξεκινούν από τα 110 $. Στα έξοδα αυτά υπολογίστε και μια εφάπαξ αγορά του εξοπλισμού με κόστος 599 $.

Όλα αυτά στην Αμερική. Στην Ελλάδα ακόμα το περιμένουμε. Αν και όποτε έρθει εδώ, τα έξοδα θα είναι τα ακόλουθα:

starlink price

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
startlink,prortability,internet,satelite

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).