Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι Έλληνες influencer

Η ΑΑΔΕ ξεκινά ελέγχους για φοροδιαφυγή στους Έλληνες influencer αλλά και σε εταιρείες που πωλούν προϊόντα μέσω του διαδικτύου σε δελεαστικές τιμές.

aade 1

Σφίγγει ο κλοιός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων γύρω από γνωστούς Έλληνες influencers, καθώς η πρώτη θα ξεκινήσει ελέγχους για τυχόν φοροδιαφυγή.

Ο τρόπος ελέγχου είναι λίγο περίεργος και εξεζητημένος, αφού η ΑΑΔΕ θα συγκρίνει αν τα πολυτελή προϊόντα που παρουσιάζουν οι influencer έχουν σχέση με τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία.

Ουσιαστικά λόγω μη δυνατότητας πραγματικού ελέγχου, η υπηρεσία θα συγκρίνει αν η πολυτελή ζωή που παρουσιάζουν στα social media οι influencer συνάδει με τα εισοδήματα που δηλώνουν. Ούτε μία φωτογραφία με το καινούργιο τζιπ δεν μπορεί να ποστάρει κανείς πια!

Οι ελεγκτές αναμένεται να συλλέξουν στοιχεία από αναρτήσεις που κάνουν οι «παραγωγοί περιεχομένου» σε δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το Facebook, Instagram, TikTok κλπ και πιο συγκεκριμένα θα ελέγξουν φωτογραφίες των influencer με πολυτελή προϊόντα.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΑΔΕ θέλει να διαπιστώσει αν η πολυτελή ζωή που κάνουν και συνεχώς διαφημίζουν, λόγω και του περιεχομένου της δουλειάς τους στα social media, έχει σχέση με τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία!.

Ο έλεγχος των εταιρειών θα πραγματοποιηθεί σε όσες δεν δηλώνουν φυσική παρουσία, δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών στην εφορία, δεν τηρούν βιβλία αλλά ούτε τηρούν στοιχεία και παρόλα αυτά πωλούν προϊόντα στα socail media σε δελεαστικές τιμές.

influencer,ΑΑΔΕ,εφορία

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).