Κάντε streaming βίντεο από Windows σε συσκευές Android ή iOS

Το να μοιραστείτε ένα φάκελο από τα Windows με επιλογές κοινής χρήσης για συσκευές , iPad ή το iPhone μπορεί να αποδειχθεί πολύ πρακτικό. Είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να κάνετε streaming βίντεο από τον υπολογιστή σας ή να έχετε πρόσβαση σε άλλα αρχεία ασύρματα.

windows

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα περιγράψουμε παρακάτω θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κοινόχρηστους φακέλους από συστήματα με Mac ή με Linux. Θα πρέπει απλά να κάνετε κοινόχρηστους τους φακέλους που επιθυμείτε έτσι ώστε να είναι προσβάσιμοι από τα Windows PCs.

Πώς να μοιραστείτε ένα φάκελο

control panel

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλέξτε  homegroup and options κάτω από το Δίκτυο και Internet, και κάντε κλικ στο Αλλαγή ρυθμίσεων κοινής χρήσης. Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων του εκτυπωτή.

network 1

Μπορεί επίσης να θέλετε να ρυθμίσετε τις άλλες προηγμένες ρυθμίσεις επιμερισμού. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιτρέψετε την πρόσβαση στα αρχεία σας χωρίς κωδικό πρόσβασης, αν εμπιστεύεστε όλες τις συσκευές που βρίσκονται στο τοπικό σας δίκτυο.

Όταν ενεργοποιηθεί η κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών, μπορείτε να ανοίξετε το File Explorer ή την Εξερεύνηση των Windows, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο που θέλετε να μοιραστείτε, και επιλέξτε Ιδιότητες. Κάντε κλικ στο κουμπί Share για να κάνετε το φάκελο διαθέσιμο στο δίκτυο.

share

Αυτό το χαρακτηριστικό θα κάνει τα αρχεία που υπάρχουν στο φάκελο διαθέσιμα στο τοπικό δίκτυο, έτσι ώστε το σας και οι φορητές συσκευές που βρίσκονται στο ίδιο τοπικό δίκτυο να έχουν πρόσβαση. Σημειώστε ότι η πρόσβαση δεν θα είναι δυνατή μέσω του Διαδικτύου ή όταν το σας είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο 5G ή 4G – θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με Wi-Fi.

  Windows File Recovery: Ανάκτηση αρχείων από την Microsoft

Αποκτήστε πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο φάκελο με Android

Το λειτουργικό Android δεν έχει κάποια ενσωματωμένη διαχείρισης αρχείων, οπότε δεν υπάρχει και τρόπος να αποκτήσετε πρόσβαση σε κοινόχρηστους φακέλους των Windows όπως ακριβώς δεν υπάρχει τρόπος να περιηγηθείτε σε αρχεία που υπάρχουν σε μια κάρτα SD.

Υπάρχουν όμως πολλές διαφορετικές εφαρμογές για εξερεύνηση αρχείωνγια το λειτουργικό Android, και αρκετά από αυτά περιλαμβάνουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε την δωρεάν εφαρμογή ES File Explorer. Η εφαρμογή θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε αρχεία που υπάρχουν σε διάφορα συστήματα.

Εγκαταστήστε το ES File Explorer. Για, να ξεκινήσει, πατήστε το κουμπί του μενού, κλικ στο Δίκτυο,και μετά κλικ στο LAN.

ES File Explorer

Πατήστε το κουμπί Σάρωση και η εφαρμογή ES File Explorer θα σαρώσει το δίκτυό σας για υπολογιστές και αρχεία των Windows για κοινή χρήση. Θα Απαριθμήσει τους υπολογιστές σας μαζί με τις τοπικές διευθύνσεις IP. Επιλέξτε την IP των Windows και αν δεν έχετε ρυθμίσει σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης θα σας ζητηθεί το password. Γράψτε τον κωδικό και είστε έτοιμοι.

Το Android είναι αρκετά ευέλικτο λειτουργικό, έτσι μπορείτε να ανοίξετε αρχεία των Windows με άλλες εφαρμογές ή να τα αντιγράψετε εύκολα στη συσκευή σας για μελλοντική χρήση. Μπορείτε επίσης να κάνετε streaming των βίντεο σας απευθείας από το δίκτυο σας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας σαν server χωρίς να απαιτείται ειδικό λογισμικό.

  Philips 4K LCD με ανάλυση UltraClear και καθαρότητα UltraColor

Αποκτήστε πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο φάκελο των Windows με iOS

Θα χρειαστείτε μια εφαρμογή για διαχείριση αρχείων. Έτσι θα μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση και να περιηγηθείτε σε φακέλους των Windows ή οποιαδήποτε άλλα συστήματα. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές στο App Store. Θα χρησιμοποιήσουμε την δωρεάν εφαρμογή FileExplorer.

Μετά την εγκατάσταση, τρέξτε την εφαρμογή και πατήστε το κουμπί +. Επιλέξτε τα Windows για να προσθέσετε ένα κοινόχρηστο φάκελο του δικτύου των Windows.

FileExplorer

Το FileExplorer θα σαρώσει το τοπικό σας δίκτυο για υπολογιστές με Windows και θα προβάλει τα αρχεία που είναι για κοινή χρήση σε μια λίστα. Θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα όνομα χρήστη και ένα κωδικό πρόσβασης ή επιχειρήσετε να συνδεθείτε ως επισκέπτης.

Το λειτουργικό iOS είναι λιγότερο ευέλικτο, στη διαχείριση αρχείων. Ωστόσο, μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο βίντεο απευθείας από κοινόχρηστο φάκελο σας και να το παίξετε στη συσκευή σας ή να έχετε πρόσβαση σε άλλα αρχεία πολυμέσων με παρόμοιο τρόπο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το “Open In” για να ανοίξετε ένα αρχείο σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Tip: Το πρωτόκολλο ανταλλαγής αρχείων δικτύου των Windows είναι γνωστό σαν CIFS, το οποίο αποτελεί εφαρμογή του πρωτοκόλλου SMB. Αν ψάχνετε για κάποια άλλη εφαρμογή για Android ή iOS για να έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους τύπους αρχείων, αναζητήστε στο Google ή στο App Store της Apple για “SMB” ή “CIFS.”

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =