Το Street View της Google, έρχεται στην Ελλάδα

Και τη χώρα μας θα περιλαμβάνει από την επόμενη εβδομάδα η υπηρεσία των χαρτών της , δίνοντας επομένως τη δυνατότητα στους χρήστες να «περιηγηθούν» εικονικά μέσω πανοραμικών φωτογραφιών και σε ελληνικούς δρόμους.

google street view

Η επίσημη ανακοίνωση για την επέκταση της υπηρεσίας και στην Ελλάδα θα γίνει σε εκδήλωση στις 5 Ιουνίου. Σε αυτήν αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ποιες ακριβώς περιοχές έχουν «ανέβει» στο Street View.

Αν και τα πρώτα ειδικά αυτοκίνητα της Google είχαν κάνει την εμφάνισή τους στη χώρα μας τον Απρίλιο του , ουσιαστικά τον Νοέμβριο του η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενέκρινε την ανάρτηση στην υπηρεσία τρισδιάστατων λήψεων από την Ελλάδα.

Στην έγκρισή της, η Αρχή αναφέρει πως στις πανοραμικές φωτογραφίες θα πρέπει να εμφανίζονται θολωμένες οι πινακίδες των Ι.Χ. και τα πρόσωπα των περαστικών. Επίσης, προβλέπει πως θα υπάρχει ένα εργαλείο, με το οποίο οποιοσδήποτε χρήστης θα μπορεί να ζητήσει να θολωθούν δεδομένα σε περίπτωση που αυτά είναι ευδιάκριτα, συμπεριλαμβανομένων και των προσόψεων κατοικιών.

  Διαδραστικός χάρτης με 200.000 γαλαξίες. Από το John Hopkins στο PC σας

kathimerini.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


77  +    =  81