Η εικόνα είναι από ένα datacenter της Microsoft

Subsea Cloud υποθαλάσσιο κέντρο δεδομένων

Μια εταιρεία που ονομάζεται Subsea Cloud ετοιμάζει ένα υποθαλάσσιο δεδομένων ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ πριν από το τέλος του 2022, ενώ σχεδιάζει κι άλλες εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού και τη Βόρεια Θάλασσα.

Η Subsea, σχεδιάζει να βάλει το πρώτο της εμπορικό pod στο νερό πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους κοντά στο Port Angeles της . Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τοποθέτηση των μονάδων του datacenter κάτω από το νερό μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40%.

microsoft data center
Η είναι από ένα υποθαλάσσιο datacenter της Microsoft 

Αναφέρει μάλιστα ότι θα μειώνει τυχών καθυστερήσεις αφού το datacenter θα βρίσκεται δίπλα σε πόλεις που είναι κοντά στην ακτή.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Subsea, Maxie Reynolds, μπορεί επίσης να αναπτύξει δυναμικότητα 1 MW μέχρι και έως 90 τοις εκατό λιγότερο κόστος από ό,τι χρειάζεται για να τεθεί σε λειτουργία μια μονάδα ενός MW σε μια χερσαία εγκατάσταση.

Η εγκατάσταση στο Port Angeles, θα περιλαμβάνει ένα κλωβό 20 ποδιών. Στο εσωτερικό του θα υπάρχει χώρος για περίπου 16 rack που θα φιλοξενούν περίπου 800 διακομιστές, σύμφωνα με την Subsea. Αν χρειαστεί επιπρόσθετη χωρητικότητα, θα μπορεί να προστεθεί κι άλλο pod. Η σύνδεση pod-to-shore σε αυτήν την εγκατάσταση θα παρέχει σύνδεση στα 100 Gbps. Το κέντρο δεδομένων θα είναι ανοιχτό για κάθε υποψήφιο πελάτη ή συνεργάτη θέλει να το ελέγξει, εικονικά ή με άλλο τρόπο, σύμφωνα με τον Reynolds. Θα τοποθετηθεί σε ρηχά νερά, και θα είναι ορατό από το λιμάνι, ενώ στον Κόλπο του Μεξικού και στη Βόρεια Θάλασσα αναμένεται βυθιστούν στα 700-900 πόδια και 600-700 πόδια αντίστοιχα.

Τα υποθαλάσσια datacenters θα διατηρούνται δροσερά βυθιζόμενα στο νερό, κάτι που θα απαιτεί μειωμένη ισχύ και λιγότερες εκπομπές CO2. Στο εσωτερικό, οι διακομιστές είναι επίσης βυθισμένοι σε ένα διηλεκτρικό ψυκτικό , το οποίο μπορεί να μεταφέρει θερμότητα αλλά όχι ηλεκτρισμό. Ωστόσο, τα υποθαλάσσια κουτιά έχουν σχεδιαστεί για να διαχέουν παθητικά τη θερμότητα, αντί να χρησιμοποιούν αντλίες για την ψύξη όπως γίνεται σε επίγεια κέντρα δεδομένων.

Τι θα συμβεί όμως εάν κάτι πάει στραβά ή ένας πελάτης θέλει να αντικαταστήσει τους διακομιστές του; Σύμφωνα με την Subsea, οι πελάτες θα μπορούν να προγραμματίσουν κάποια περιοδική συντήρηση, συμπεριλαμβανομένης και της αντικατάστασης διακομιστή. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα χρειαστούν 4-16 ώρες για να φτάσει μια στο κέντρο δεομένων και να αντικαταστήσει οποιοδήποτε hardware.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.
υποθαλάσσιο κέντρο δεδομένων,iguru,Subsea Cloud

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).