Το Super Mario Bros. 3 πουλήθηκε για 156.000 $


Το παιχνίδι «Super Mario Bros. 3» πωλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή των 156.000 δολαρίων. Έχει ελαφρώς διαφορετική συσκευασία από το Super Mario 3 και αυτό του έδωσε αξία.

Την Παρασκευή το πρωί, το Heritage Auctions ανακοίνωσε ότι πούλησε ένα σπάνιο, σφραγισμένο αντίγραφο του Super Mario Bros. 3 για το αρχικό Nintendo Entertainment System στην τιμή ρεκόρ των 156.000 $. Είκοσι πλειοδότες αγωνίστηκαν ποιος θα δώσει τα πιο πολλά για ένα βιντεοπαιχνίδι.

Αλλά γιατί αυτό το αντίγραφο του παιχνιδιού πουλήθηκε τόσο ακριβά; Σύμφωνα με το Heritage, τα σφραγισμένα αντίγραφα Super Mario Bros. 3 με τη συγκεκριμένη συσκευασία είναι σπάνια. Οι περισσότεροι παίκτες αναγνωρίζουν το εξώφυλλο του παιχνιδιού, με τον Mario να πετά, με ένα καπέλο σαν ρακούν και τον τίτλο του παιχνιδιού που βρίσκεται στο κέντρο από πάνω του. Όμως, η πρώτη παραγωγή του box art φαινόταν λίγο διαφορετική.

Αυτό που κάνει αυτό το box art τόσο ξεχωριστό, είναι ότι η λέξη “Bros.” εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά του κουτιού, καλύπτοντας το γάντι του Mario. Μόνο αυτό !!! Αυτή η διαφορά κοστολογήθηκε 156.000 δολάρια. Δείτε φωτογραφία από το μοναδικό Super Mario Bros 3 αξίας 156.000 δολαρίων:

Μήπως είναι καιρός, αν έχετε το παιχνίδι καταχωνιασμένο σε κανένα συρτάρι, να ελέγξετε την έκδοση του εξωφύλλου;

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που το κάνει μοναδικό πρωτοποριακό αντίγραφο. Η εταιρεία βαθμολόγησης βιντεοπαιχνιδιών, Wata Games, έδωσε σε αυτό το αντίγραφο του Super Mario Bros. 3 βαθμολογία 9,2 A +. Αυτό σημαίνει ότι το σφραγισμένο αντίγραφο ήταν σχεδόν τέλειο. Συγκριτικά, η Heritage επισημαίνει ότι ένα άλλο σφραγισμένο αντίγραφο αυτής της έκδοσης του Super Mario Bros. 3 πουλήθηκε τον Ιούλιο για 38.400 $. Η διαφορά? Βαθμολογήθηκε μόνο 9.0 A.

Η σημερινή πώληση κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν ένα σφραγισμένο αντίγραφο του πρωτότυπου Super Mario Bros. που είχε πουληθεί για 114.000 $ μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Στο δελτίο τύπου του Heritage, ο οίκος δημοπρασιών φάνηκε έκπληκτος που έσπασε αυτό το ρεκόρ δύο φορές μέσα στο ίδιο χρόνο.

Το Heritage μοιράστηκε τις λεπτομέρειες και μιας άλλης αξιοσημείωτης δημοπρασίας βιντεοπαιχνιδιών σήμερα. Ένα σφραγισμένο πρωτότυπο αντίγραφο του παιχνιδιού Nintendo Gameboy 1998 Pokémon Red Version πουλήθηκε στα 84.000 $, η υψηλότερη τιμή που έχει καταβληθεί ποτέ για ένα παιχνίδι Pokémon.

Εδώ ελπίζουμε να δούμε αυτά τα σφραγισμένα, πολύ ακριβά βιντεοπαιχνίδια, να κάνουν τους νέους ιδιοκτήτες τους ευχαριστημένους.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news