Εγκαταστήσατε το Super Mario Run στο Android σας; Είναι malware

Μετά την επιτυχία του Pokémon Go, το Super Mario Run έχει γίνει το πιο hot παιχνίδι της Nintendo για μικρούς και μεγάλους. Έχοντας ήδη 40 εκατομμύρια downloads το παιχνίδι ήρθε πριν μία εβδομάδα και στην του iOS.mario

 

Φυσικά οι φίλοι των συσκευών είναι απογοητευμένοι αφού επισήμως δεν είναι ακόμα συμβατό με το λειτουργικό τους. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο όμως θα σας πείσει για το αντίθετο. Αν ψάξετε θα βρείτε ένα εκτελέσιμο apk αρχείο του παιχνιδιού το οποίο τρέχει σε Android και δεν είναι κάτω από την πλατφόρμα Google Play.

Το έχετε ήδη κατεβάσει και τρέξει στο τηλέφωνό σας? Συγχαρητήρια!! Έχετε κολλήσει malware. Το Super Mario Run έχει μέχρι και σήμερα κυκλοφορήσει μόνο για iOS συσκευές και δεν υπάρχει στο Google Play. Οτιδήποτε σχετικό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι κακόβουλο λογισμικό.

Το κακόβουλο λογισμικό για να εγκατασταθεί θα πρέπει ο χρήστης να πάει στο της ς του τηλεφώνου και να το ρυθμίσει να επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών από “μη αξιόπιστες πηγές”.

Μερικές από αυτές τις κακόβουλες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο έχουν την δυνατότητα να λάβουν τον πλήρη έλεγχο της Android συσκευής σας, αφού η εφαρμογή σας ζητά κατά την εγκατάσταση πρόσβαση να επεξεργάζεται, να διαβάζει, να λαμβάνει και να στέλνει μηνύματα SMS, να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο και να εντοπίζει τη θέση σας με χρήση GPS.

Ωστόσο, μία από τις κακόβουλες εφαρμογές με τίτλο “Super Mario” δημιουργεί πρόσθετα εικονίδια, εμφανίζει pop-up και διαφημίσεις σε banner, εγκαθιστά άλλες κακόβουλες εφαρμογές στο smartphone του θύματος, και εκτελεί δραστηριότητες χωρίς αλληλεπίδραση των χρηστών. Σύμφωνα με την antivirus εταιρεία Trend Micro τα στελέχη της έχουν ανιχνεύσει την κακόβουλη Super Mario εφαρμογή 90.000 φορές φέτος.

Μια άλλη εφαρμογή, επίσης με τίτλο «Super Mario» που ανακαλύφθηκε από την εταιρεία , ζητά από τους χρήστες πρώτα να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή που ονομάζεται 9Apps, η οποία ζητά στη συνέχεια περισσότερα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής ήχου, να διαβάζει και να τροποποιεί το ημερολόγιο και ακόμη πρόσβαση στην SD κάρτα.

Έτσι, σας συνιστούμε αντί για τη λήψη εφαρμογών από άγνωστα καταστήματα τρίτων, οι χρήστες του Android να περιμένουν για την επίσημη κυκλοφορία μέσω του Google Play.

Επίσης προτείνουμε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Ασφάλεια και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή “Άγνωστες πηγές” είναι απενεργοποιημένη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).