«Ύποπτο» το 1/3 των εφαρμογών Android σε «τρίτα» app stores

Περίπου το 1/3 των εφαρμογών για Android που βρίσκονται σε «τρίτα» app stores (δηλαδή άλλα από το επίσημο, Google Play) περιέχουν κάποιο είδος κακόβουλου λογισμικού (malware), σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας κυβερνοασφαλείας Opswat.

android-google

Στη λίστα φαίνονται να κυριαρχούν «μαϊμού» εκδόσεις δημοφιλών εφαρμογών όπως το Twitter και το Angry Birds, καθώς και πολλές «αστείες» εφαρμογές «μιας χρήσης».

Η εταιρεία κατέβασε περίπου 12.000 αρχεία εφαρμογών από διάφορες πηγές πέρα από το Google Play και τα «φόρτωσε» στο σύστημα Metascan, που χαρακτήρισε το 32% ως ύποπτα. Το Metascan λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από «libraries». Πολλά από τα αρχεία επισημάνθηκαν επειδή είχαν καταχωρηθεί ως adware – το οποίο, όπως αναφέρει η εταιρεία, πολλοί δεν θεωρούν «πραγματικό malware».

«Ανεξαρτήτως του πώς ορίζετε τα ύποπτα αρχεία, θα έπρεπε να είστε σε επαγρύπνηση και να προβαίνετε σε έλεγχο των αρχείων εφαρμογών πριν τα εγκαταστήσετε. Από τη στιγμή που υπάρχει πάντα ένας βαθμός ρίσκου όταν κατεβάζετε μια εφαρμογή από ένα App store ή ιστοσελίδα, είναι σημαντική η λήψη των σωστών προστατευτικών μέτρων για να ασφαλίσετε την Αndroid συσκευή σας. Ο έλεγχος με πολλαπλές μηχανές anti-malware αυξάνει την πιθανότητα εντοπισμού μίας κακόβουλης εφαρμογής Αndroid πριν την εγκαταστήσετε στη συσκευή σας» τονίζει η εταιρεία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).