«Ύποπτο» το 1/3 των εφαρμογών Android σε «τρίτα» app stores

Περίπου το 1/3 των εφαρμογών για που βρίσκονται σε «τρίτα» app stores (δηλαδή άλλα από το επίσημο, Play) περιέχουν κάποιο είδος κακόβουλου λογισμικού (malware), σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας κυβερνο Opswat.

android-google

Στη λίστα φαίνονται να κυριαρχούν «μαϊμού» εκδόσεις δημοφιλών εφαρμογών όπως το Twitter και το Birds, καθώς και πολλές «αστείες» εφαρμογές «μιας χρήσης».

Η εταιρεία κατέβασε περίπου 12.000 αρχεία εφαρμογών από διάφορες πηγές πέρα από το Google Play και τα «φόρτωσε» στο σύστημα Metascan, που χαρακτήρισε το 32% ως ύποπτα. Το Metascan λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από «libraries». Πολλά από τα αρχεία επισημάνθηκαν επειδή είχαν καταχωρηθεί ως – το οποίο, όπως αναφέρει η εταιρεία, πολλοί δεν θεωρούν «πραγματικό malware».

«Ανεξαρτήτως του πώς ορίζετε τα ύποπτα αρχεία, θα έπρεπε να είστε σε επαγρύπνηση και να προβαίνετε σε έλεγχο των αρχείων εφαρμογών πριν τα εγκαταστήσετε. Από τη στιγμή που υπάρχει πάντα ένας βαθμός ρίσκου όταν κατεβάζετε μια από ένα App store ή ιστοσελίδα, είναι σημαντική η λήψη των σωστών προστατευτικών μέτρων για να ασφαλίσετε την Αndroid συσκευή σας. Ο έλεγχος με πολλαπλές μηχανές αυξάνει την πιθανότητα εντοπισμού μίας κακόβουλης εφαρμογής Αndroid πριν την εγκαταστήσετε στη συσκευή σας» τονίζει η εταιρεία.

  avast! Free Mobile Security για Android

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  3  =