Σύλληψη των προγραμματιστών του Egregor ransomware

Οι αρχές κατάφεραν άλλο ένα πλήγμα στους κυβερνοεγκληματίες. Γάλλοι και Ουκρανοί ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν τα μέλη της ομάδας Egregor ransomware και τους συνέλαβαν στην Ουκρανία – σύμφωνα με μια δημοσίευση της Inter France.

Το Egregor-Ransomware είναι υπεύθυνο για πάρα πολλές μολύνσεις εταιρειών και κυβερνητικών υπηρεσιών, από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η συμμορία ήταν υπεύθυνη για επιθέσεις σε περίπου 200 θύματα (Barnes & Noble, Ubisoft και Crytek) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την Sophos, η συγκεκριμένη ομάδα ήταν στην αρχή της καριέρας της. Η εταιρεία ασφαλείας ανακάλυψε ομοιότητες στον κώδικα του Maze και του Egregor, και ότι η συμμορία του Egregor χρησιμοποιούσε διαφορετικές τακτικές, διεργασίες (TTP) για τις επιθέσεις.

Η ομάδα του Egregor ήταν υπεύθυνη για αρκετές θεαματικές επιθέσεις ransomware από την εμφάνισή της τον Σεπτέμβριο του 2020.

Στις 14 Νοεμβρίου, η Cencosud της Νότιας Αμερικής ανακοίνωσε ότι είχε πέσει θύμα ενός πολύ επιθετικού ransomware (Egregor).

Στη συνέχεια, 20-21 Νοεμβρίου, ήταν η σειρά της SIPA-Ouest France και μιας από τις θυγατρικές της, των οποίων τα περιστροφικά πιεστήρια και οι εκτυπωτές τους σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω μόλυνσης από ransomware.

  O επίσημος λογαριασμός της NSA στο GitHub!

Η Inter France ανέφερε ότι οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τους εγκληματίες στις 12 Φεβρουαρίου 2020.

Η J3 κυβερνητική εισαγγελία του Tribunal de Grande Instance στο Παρίσι ξεκίνησε έρευνα το φθινόπωρο του 2020 μετά από πολλές καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Europol στην Ολλανδία. Γάλλοι ερευνητές και οι Ευρωπαίοι ομόλογοι τους μπόρεσαν να εντοπίσουν το ransomware από τις πληρωμές σε Bitcoin. Οι ύποπτοι εντοπίστηκαν στην Ουκρανία.

Η δημοσίευση αναφέρει ότι αρκετοί hackers που ήταν υπεύθυνοι για τις επιθέσεις στην περιφερειακή εφημερίδα Ouest France, την Ubisoft και την Gefco συνελήφθησαν στην Ουκρανία στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  24  =  33