Digital chain. Blockchain technology concept. 3D illustration.

Συμβουλές προστασίας δεδομένων από Cyber Attacks

Η κυβερνοασφάλεια ήταν πάντα σημαντική και θα συνεχίσει να είναι εξαιτίας της αυξανόμενης εξάρτησης των ανθρώπων από τις μηχανές.

Καθώς όλος ο κόσμος γίνεται ψηφιακός, η κοινωνία εξαρτάται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η  διαρροή δεδομένων αυξάνεται καθώς τα δεδομένα έχουν μεγαλύτερη σημασία στις μέρες μας.

Παρόλο που τα δεδομένα μας είναι προσωπική ιδιοκτησία το μόνο που ενδιαφέρει τους hackers είναι η αξία τους και πώς μπορούν να τα ανταλλάξουν με χρηματικά αμοιβή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να μάθετε τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την ενίσχυση της ασφάλειας σας.

photo 1620825937374 87fc7d6bddc2 scaled

Πώς να προστατέψετε τα δεδομένα σας από κυβερνοεπιθέσεις

Όσον αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις, μαζί με τις βελτιώσεις στα συστήματα ασφαλείας, υπήρξαν και βελτιώσεις και στις μεθόδους διείσδυσης. Για το λόγο αυτό, έχουμε απαριθμήσει μερικές από τις πιο κοινές τεχνικές για την προστασία των δεδομένων σας από πιθανούς hackers.

  • Αποφύγετε την αποθήκευση πληροφοριών πληρωμής

Η αποθήκευση πληροφοριών πληρωμής στο διαδίκτυο είναι σίγουρα μία λάθος απόφαση, δεδομένου ότι ο Χ ιστότοπος θεωρούμε ότι δεν διαθέτει τα απαιτούμενα τυπικά πρωτόκολλα ασφαλείας. Πολλοί ιστότοποι σάς παρέχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα στοιχεία της κάρτας σας για άμεση χρήση στο μέλλον, αλλά μπορούν επίσης να πέσουν θύματα παραβιάσεων.

  • Ποικιλία στους κωδικούς πρόσβασής σας

Αποφύγετε τη χρήση παρόμοιων κωδικών πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους. Εάν ένας χάκερ καταφέρει να αποκτήσει διαπιστευτήρια οποιασδήποτε υπηρεσίας που χρησιμοποιούσατε, θα μπορούσε ίσως να γνωρίζει και άλλους λογαριασμούς σας από διαφορετικές ιστοσελίδες και web εφαρμογές.

  • Ασφάλεια πολλαπλών παραγόντων

Παρά τη χρήση μοναδικών κωδικών πρόσβασης για διαφορετικούς ιστότοπους, δεν μπορείτε να ισχυριστείτε ότι η ασφάλειά σας είναι απροσπέλαστη. Εδώ παίζει ρόλο ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων με την ικανότητά του να επαληθεύει τα στοιχεία που καταχωρείτε από πολλές πηγές.

Ωστόσο, εάν θέλετε να αποκτήσετε αυτήν αλλά και άλλες υπηρεσίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που θα βελτιώσουν τη δύναμη της ασφάλειάς σας, τότε θα πρέπει να διεξαγάγετε σε βάθος έρευνα και να διασφαλίσετε ότι θα έχετε στα χέρια σας υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας που αφορούν την ασφάλεια. Αυτό θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από πιθανές επιθέσεις και να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων σας.

  • Εξασκηθείτε στη χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης έχουν αποκτήσει σημασία τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή του αυτοματισμού σε διαφορετικούς τύπους συστημάτων. Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης μπορεί να αποθηκεύσει πολλούς κωδικούς πρόσβασης σε ένα μόνο μέρος, που προστατεύονται από έναν κύριο κωδικό πρόσβασης. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης με ένα απλό κλικ και να τους διαχειρίζεστε με έναν μοναδικό κύριο κωδικό πρόσβασης.

  • Αποφύγετε την επίσκεψη σε άγνωστους ιστότοπους

Η επίσκεψη σε άγνωστους ιστότοπους είναι σίγουρα άσχημη ιδέα εάν δεν γνωρίζετε τα πρωτόκολλα ασφαλείας του. Λόγω των προόδων στις τεχνικές hacking, μια απλή επίσκεψη σε μια σελίδα μπορεί να επιτρέψει στους hackers να έχουν πρόσβαση στο σύστημά σας για να τον μολύνουν και να πάρουν τον έλεγχο του.

Οφέλη από την επένδυση στην κυβερνοασφάλεια

Είναι απρόβλεπτο ότι η εφαρμογή τυποποιημένων πρωτοκόλλων κυβερνοασφάλειας θα είναι επωφελής τόσο για επιχειρήσεις όσο και για απλούς χρήστες. Ωστόσο, για να καταλάβουμε πόσο ακριβώς ωφελεί τις επιχειρήσεις, ας δούμε τα πιο κοινά οφέλη της κυβερνοασφάλειας.

  • Αυξάνει την παραγωγικότητα

Δεδομένου ότι οι ιοί μπορούν να μειώσουν την ταχύτητα των συστημάτων σας, μπορούν να επιβραδύνουν αποτελεσματικά το ρυθμό παραγωγικότητας για την επιχείρησή σας. Ωστόσο, όταν δημιουργείτε μια προστατευτική ασπίδα που σας προστατεύει από ιούς, οι διαδικασίες σας μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά και γρήγορα.

  • Βελτιώνει την εμπιστοσύνη των πελατών στις υπηρεσίες σας

Αυτές τις μέρες οι πελάτες ανησυχούν πάντα για την ασφάλειά τους όταν χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών. Κατά την αναζήτηση ασφαλών υπηρεσιών, η εύρεση ικανοποιητικού παρόχου υπηρεσιών μπορεί να προκαλέσει δυσπιστία στους χρήστες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας παρέχοντας τα καλύτερα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δεδομένα έχουν μεγάλη σημασία στις μέρες μας στον κόσμο των επιχειρήσεων. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων βασίζεται σε προσεγγίσεις που βασίζονται σε δεδομένα, η κλοπή πληροφοριών αναμένεται να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο συνιστούν διάφορες τεχνικές για την ενίσχυση των πρωτοκόλλων ασφαλείας σας, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα συστήματά σας παραμένουν ασφαλή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.
cyber. attack

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).