Σύνδεση στη Goolge χωρίς κωδικό πρόσβασης

Δεν χρειάζεται πλέον κωδικός για να συνδεθείτε στη Google

Η Google ανακοίνωσε την λειτουργία Passkey όπου είναι πλέον διαθέσιμη στους Google λογαριασμούς και σε όλες τις πλατφόρμες.

Τα Passkeys είναι κρυπτογραφικά κλειδιά που απαιτούν μια προ-αυτοματοποιημένη συσκευή και επιτρέπουν στους χρήστες να αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης και τις μεθόδους σύνδεσης, όπως η 2FA και η πιστοποίηση μέσω SMS, χωρίς να χρειάζεται να θυμούνται έναν κωδικό πρόσβασης.

Η νέα λύση προωθείται από την Google, την Apple, τη Microsoft και άλλες εταιρείες τεχνολογίας που συμμετέχουν σε μια συμμαχία που ονομάζεται FIDO.

google passkey

Το Passkey παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία, καθώς δεν υπάρχουν κωδικοί πρόσβασης που μπορούν να κλαπούν σε μια επίθεση phishing.

Τα βιομετρικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ταυτότητας δεν κοινοποιούνται στην Google ή σε οποιονδήποτε άλλο τρίτο και το κλειδί πρόσβασης βρίσκεται μόνο στη συσκευή σας.

Όταν προσθέτετε ένα κλειδί πρόσβασης στο λογαριασμό σας στην Google, η πλατφόρμα ανιχνεύει δυνητικά ύποπτη δραστηριότητα που απαιτεί πρόσθετο έλεγχο ταυτότητας, όπως όταν συνδέεστε η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να εισαγάγετε το κλειδί πρόσβασής σας.

Τα κλειδιά πρόσβασης του λογαριασμού Google αποθηκεύονται σε συμβατό υλικό και μπορούν να μοιράζονται μεταξύ συσκευών χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το iCloud ή εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης όπως το Dashlane ή το 1Password.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε προσωρινή πρόσβαση στο λογαριασμό σας Google χρησιμοποιώντας τη συσκευή κάποιου άλλου, επιλέγοντας την επιλογή Χρήση κλειδιού πρόσβασης άλλης συσκευής“. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα κλειδί πρόσβασης στην κοινή συσκευή, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση και να ξεκλειδώσει αυτή τη συσκευή μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας Google.

Οι χρήστες μπορούν να ανακαλέσουν αμέσως το κλειδί πρόσβασης στις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους Google, εάν υποψιαστούν ότι κάποιος άλλος μπορεί να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό τους ή εάν χάσουν τη μοναδική συσκευή στην οποία είχαν αποθηκεύσει το κλειδί πρόσβασης. επιτρέπει στους χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα να επιλέξουν να χρησιμοποιούν ένα κλειδί πρόσβασης αντί για ένα κανονικό φυσικό κλειδί ασφαλείας.

Ο Andrew Shikiar, εκτελεστικός διευθυντής της Συμμαχίας FIDO, ανέφερε σε δήλωσή του ότι είναι ενθουσιασμένος από την ανακοίνωση της Google, καθώς θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ευρεία υιοθέτηση των passkeys λόγω του μεγέθους της Google.

Το passkey θα χρειαστεί χρόνο για να υιοθετηθεί ευρέως, οπότε οι λογαριασμοί της Google θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν προς το παρόν τις υπάρχουσες μεθόδους σύνδεσης, όπως οι κωδικοί πρόσβασης. Ωστόσο, στο μέλλον, η Google σχεδιάζει να μεταβεί πλήρως στο passkey, λέγοντας στο blog της ότι θα εξετάσει άλλες μεθόδους σύνδεσης “μόλις το passkey γίνει ευρύτερα υποστηριζόμενο και οικείο και ενθαρρύνοντας τους χρήστες να μεταβούν τώρα.

Passkey

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).