Συστήματα ανίχνευσης αλκοόλ σε όλα τα νέα αυτοκίνητα

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB από το National Transportation Safety Board) ανέφερε χθες ότι όλα τα νέα οχήματα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με συστήματα ς αλκοόλ που μπορούν να εμποδίσουν τους ανθρώπους να οδηγούν όταν είναι μεθυσμένοι.

drunk driving

Το NTSB δεν μπορεί να εκδώσει από μόνο του έναν τέτοιο κανονισμό, αλλά προέτρεψε την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA από το National Highway Safety Administration) να το πράξει.

Το NTSB ανέφερε ότι “συνιστά μέτρα που αξιοποιούν νέες τεχνολογίες εντός του οχήματος που μπορούν να περιορίσουν ή να απαγορεύσουν στους μεθυσμένους οδηγούς να χειρίζονται τα οχήματά τους, καθώς και τεχνολογίες για την πρόληψη της υπερβολικής ταχύτητας”.

Εάν εγκριθεί, αυτό θα απαιτούσε “ενσωματωμένα παθητικά συστήματα ανίχνευσης ς από αλκοόλ στο όχημα, προηγμένα συστήματα παρακολούθησης οδηγού ή συνδυασμό των δύο που θα μπορούσαν να αποτρέψουν ή να περιορίσουν τη λειτουργία του οχήματος εάν ανιχνευτεί βλάβη του οδηγού από το αλκοόλ”, ανέφερε το NTSB. Ο οργανισμός προέτρεψε το NHTSA “να απαιτήσει από όλα τα νέα οχήματα να είναι εξοπλισμένα με τέτοια συστήματα”.

Σύμφωνα με έναν νόμο των ΗΠΑ που θεσπίστηκε πέρυσι, η NHTSA είναι ήδη υποχρεωμένη να εξετάσει εάν μπορεί να εκδώσει τέτοιου είδους κανόνες. Ενώ η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους, ο NTSB ανέφερε ότι η σύστασή του υποκινήθηκε από την έρευνά του για ένα που σκότωσε εννέα άτομα — συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών — τον Ιανουάριο του 2021 στην State Route 33 κοντά στο Avenal της Καλιφόρνια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
Οδική Κυκλοφορία,συστήματα ανίχνευσης αλκοόλ,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).