Tal Dilian της Intellexa: Παρέχουμε τεχνολογίες μόνο σε κυβερνήσεις

Ο ιδρυτής της Intellexa, Tal Dilian, απαντώντας σε ερώτηση της εκπομπής Mega Stories του τηλεοπτικού σταθμού Mega ανέφερε ότι ο πελάτης της Intellexa που προμηθεύτηκε και λειτούργησε το λογισμικό παράνομης παρακολούθησης Predator ήταν το ελληνικό κράτος.spy cia

Μετά την πρόσφατη καταδίκη του από ελληνικό δικαστήριο για τη χρήση συστημάτων παρακολούθησης εναντίον τουλάχιστον 87 στόχων, η δημοσιογράφος του Mega Stories Δώρα Αναγνωστοπούλου ζήτησε από τον Tal Dilian να αναφέρει ποιοι ήταν οι πραγματικοί πελάτες των συστημάτων παρακολούθησης της Intellexa στην Ελλάδα.

Τότε ο Dilian ανέφερε:

“Λειτουργούμε αυστηρά σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανονισμούς εξαγωγών, παρέχοντας τεχνολογία μόνο σε κυβερνήσεις και υπηρεσίες επιβολής του νόμου”.

Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία δεν έχει καμία επιχειρησιακή εμπλοκή μετά την παράδοση των συστημάτων παρακολούθησης.

Ανέφερε ότι η Intellexa δεν πραγματοποιεί η ίδια παρακολουθήσεις ούτε διαθέτει λειτουργική πρόσβαση στα συστήματα μετά την εγκατάστασή τους.

Η ευθύνη για τη νόμιμη χρήση των τεχνολογιών αυτών ανήκει στις αρχές που τις αποκτούν και τις χρησιμοποιούν.

Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την υπόθεση στο Intellexa Leaks

_________________

Η “Intellexa Leaks”, μια νέα κοινή έρευνα των Inside Story, Haaretz και WAV Research Collective με τεχνική ανάλυση από τη Διεθνή Αμνηστία, αποκαλύπτει τις εσωτερικές λειτουργίες της Intellexa, – μιας εταιρείας γνωστής για την πώληση του εξαιρετικά επεμβατικού κατασκοπευτικού λογισμικού (spyware) Predator, το οποίο συνδέεται με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πολλές χώρες.

follow us
Previous Article

Ashampoo Snap 16 (full version δωρεάν)

Next Article

Google Chrome 146.0.7680.76

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).