Ταπετσαρία για Android μπορεί να καταστρέψει το τηλέφωνό σας

Πρόκειται για ένα σφάλμα που δεν βλέπετε καθημερινά. Η ρύθμιση μιας απλής εικόνας ως ταπετσαρία στο Android κινητό σας μπορεί πραγματικά να καταστρέψει τη συσκευή, ωθώντας την σε έναν άπειρο βρόχο επανεκκινήσεων, που τελικά θα σας αναγκάσει να κάνετε πλήρη επαναφορά.

Η συγκεκριμένη εικόνα που χαλάει τα Androiod κινητά κοινοποιήθηκε στο Twitter από τον Ice Universe , ο οποίος εξήγησε ότι το σφάλμα ταπετσαρίας επηρεάζει τα τηλέφωνα Samsung. Ωστόσο, φαίνεται ότι και άλλα μοντέλα μπορούν να επηρεαστούν.

Σε αυτό το σημείο, όλα μοιάζουν να σχετίζονται με το προφίλ χρωμάτων που χρησιμοποιεί η εικόνα και το οποίο το Android δεν μπορεί να διαβάσει σωστά, και τελικά αντιμετωπίζει ένα θανατηφόρο σφάλμα και οδηγεί την συσκευή να κάνει επανεκκίνηση. Δεν ει ακόμη σαφές γιατί επηρεάζονται ορισμένα κινητά, και άλλα όχι.

Είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρον, το ότι το σφάλμα δεν είναι καινούργιο, αλλά μέχρι στιγμής παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητο, αφού κανείς δεν του έδωσε σημασία. Μια ανάρτηση στο Google IssueTracker αποκαλύπτει ότι το πρόβλημα αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2018, παραπάνω από δύο χρόνια, αλλά δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει μια επιδιόρθωση.

Τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν Android 11 δεν θα επηρεαστούν από το σφάλμα, καθώς μετατρέπουν αυτόματα τον μη υποστηριζόμενο χρωματικό χώρο σε sRGB  και υποστηρίζουν μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων.

Η Google δεν το έχει αναγνωρίσει ποτέ σαν σφάλμα, και έτσι η καλύτερη πρόταση είναι να αποφύγετε να ορίσετε αυτήν την εικόνα ως ταπετσαρία στο τηλέφωνο σας. Αρκετοί χρήστες την έχουν ήδη πάθει επειδή δεν πίστευαν ότι αυτό είναι δυνατό, οπότε αν θέλετε πραγματικά να το δοκιμάσετε, τουλάχιστον μην το κάνετε στο κύριο τηλέφωνό σας και σίγουρα όχι χωρίς να δημιουργήσετε πρώτα ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Αν όμως θελήσετε να παίξετε και κολλήσετε το κινητό σας τότε ο μόνος τρόπος για ανάκτηση φαίνεται να είναι μια πλήρης επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αν και ορισμένοι λένε ότι κατάφεραν να εκκινήσουν την συσκευή τους σε ασφαλή λειτουργία και στη συνέχεια να ορίσουν μια διαφορετική εικόνα ως ταπετσαρία.

Είναι αυτονόητο ότι δεν έχουμε επισυνάψει την εικόνα σε αυτό το άρθρο, για προφανείς λόγους, αν και μπορείτε να δείτε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο tweet του Ice Universe, το οποίο περιλαμβάνει επίσης και μια μικρογραφία της ταπετσαρίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).