Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου με τεχνητή νοημοσύνη για αυτόνομα drones

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να έχει αναπτύξει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (FTR από το facial recognition techechnolgy) με για αυτόνομα .

Τα drones θα χρησιμοποιηθούν από προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων για αποστολές στο εξωτερικό για την συλλογή πληροφοριών και άλλες επιχειρήσεις, σύμφωνα με μια σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας (DoD – Department of Defense) και της εταιρείας RealNetworks που εδρεύει στο Seattle.

army drone

“Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ολοκλήρωσε ένα έργο για την ανάπτυξη λογισμικού αναγνώρισης προσώπου για αυτόνομα drones, πυροδοτώντας ανησυχίες για το ότι θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν και να σκοτωθούν άτομα”, αναφέρει η New Scientist.

Η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της RealNetworks είναι αξίας 800.000 δολαρίων και επιτρέπει στα drones να πετούν αυτόνομα με ελάχιστη έως καθόλου ανθρώπινη βοήθεια, ενώ το λογισμικό θα χρησιμοποιεί τεχνικές μηχανικής μάθησης (ML από το machine learning) για την αναγνώριση προσώπων.

Σύμφωνα με την RealNetworks, η τεχνολογία μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για περιμετρική ασφάλεια, οικιακές επιχειρήσεις αναζήτησης και αποστολές διάσωσης.

Ο στρατός των ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Ο ΟΗΕ ισχυρίστηκε κάποια στιγμή ότι τα λιβυκά στρατεύματα είχαν εξοπλίσει drones με όπλα και λογισμικό αναγνώρισης προσώπου από το 2021.

Για να βρει απερίσκεπτους οδηγούς, η αστυνομία του Dubai χρησιμοποιεί drones που χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου εδώ και αρκετό καιρό. Η Κίνα χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία FTR εδώ και αρκετό καιρό.

Εν τω μεταξύ, οι υποστηρικτές της προστασίας της ιδιωτικής ζωής στις ΗΠΑ αντιδρούν στη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία.

Η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Νέας Υόρκης έχει ταχθεί κατά της χρήσης της τεχνολογίας σε drones.
Η χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου από την κυβέρνηση απαγορεύτηκε στο San Francisco για πρώτη φορά το 2019, ενώ το Oakland και το Berkeley ακολούθησαν αμέσως μετά.

Η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δολοφονία συγκεκριμένων ατόμων.

Έτσι υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα για την ηθική και τη νομιμότητα της χρήσης τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε στρατιωτικά drones.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

αναγνώριση προσώπου,σύστημα αναγνώρισης προσώπου,τεχνητή νοημοσύνη,drones

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).