Τεχνολογία μετατρέπει λόφους σε γιγάντιες μπαταρίες

Χιλιάδες λόφοι σε ολόκληρη την Βρετανία θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μπαταρίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με ένα νέο υδροηλεκτρικό σύστημα “υψηλής πυκνότητας” θαμμένο υπόγεια.

british camp hillfort

Αναπτύχθηκε από τη βρετανική νεοσύστατη εταιρεία RheEnergise. Το σύστημα χρησιμοποιεί μια σύγχρονη τεχνολογία στην αντλούμενη υδροηλεκτρική αποθήκευση, μια τεχνολογία αιώνων που αντιπροσωπεύει το 95% της σημερινής χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας.

Η αντλούμενη υδροηλεκτρική αποθήκευση χρησιμοποιεί την πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια για την άντληση νερού σε μια δεξαμενή που βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο. Αργότερα όταν χρειαστεί η ενέργεια αφήνει το νερό να τρέξει στην κατηφόρα πάνω σε στροβίλους, παράγοντας την ηλεκτρική ενέργεια.

hydro dam 7

Η RheEnergise δεν χρησιμοποιεί καθόλου νερό, αλλά ένα ιδιόκτητο υγρό υψηλής πυκνότητας. Ονομάζεται R-19 και είναι 2,5 φορές πιο πυκνό από το νερό. Η εταιρεία δεν αναφέρει τι περιέχει το υγρό αλλά είναι κατασκευασμένο από “εξαιρετικά φθηνά” υλικά και δεν είναι τοξικό για το περιβάλλον.

Το όφελος από τη χρήση αυτού του υγρού αντί για νερό είναι ότι παράγει την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από το 40% αλλαγής του υψομέτρου, χρησιμοποιώντας δεξαμενές 40% του μεγέθους — λόφους και υπόγειες δεξαμενές αντί για βουνά και τεράστια φράγματα. Αυτό σημαίνει είναι ένα μικρότερο σύστημα που μπορεί να αναπτυχθεί πιο γρήγορα, σε περισσότερες τοποθεσίες και με λιγότερο κόστος, ή τουλάχιστον αυτή είναι η ιδέα.

Το υδροηλεκτρικό σύστημα υψηλής πυκνότητας θα αντλεί το R-19 σε ανηφόρα σε υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης μεγαλύτερες από μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και στη συνέχεια θα αφήνει να τρέξει το υγρό κατά παραγγελία. Τα έργα θα παράγουν από 5 έως 100 MW ισχύ και θα μπορούν να λειτουργήσουν με κατακόρυφα υψόμετρα 100 μέτρων ή και λιγότερο.

Η εταιρεία εκτιμά ότι υπάρχουν 6.500 πιθανές τοποθεσίες μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι τα έργα της θα είναι φθηνότερα από τις ισοδύναμες μπαταρίες ιόντων λιθίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

RheEnergise

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).