Η Telegram αποκάλυψε ονόματα διαχειριστών, αριθμούς τηλεφώνων και διευθύνσεις IP χρηστών από κανάλια που κατηγορούνται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με δικαστική απόφαση στην Ινδία.
Η εταιρεία αναγκάστηκε να μοιραστεί τα δεδομένα όταν μια δασκάλα κατέθεσε μήνυση για μη εξουσιοδοτημένη διανομή του υλικού μαθημάτων στην πλατφόρμα. Η Neetu Singh, η ενάγουσα δασκάλα, ανέφερε ότι ορισμένα κανάλια της Telegram επαναπωλούσαν το υλικό χωρίς άδεια σε πολύ μειωμένες τιμές.
Η Telegram υποστήριξε ανεπιτυχώς ότι η αποκάλυψη πληροφοριών των χρηστών θα παραβίαζε την πολιτική απορρήτου και τους νόμους της Σιγκαπούρης, όπου έχει τους διακομιστές της για την αποθήκευση των δεδομένων. Σαν απάντηση, το ινδικό δικαστήριο ανέφερε ότι οι αδικημένοι πραγματικά είναι οι ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, επειδή η Telegram επέλεξε να χρησιμοποιεί διακομιστές εκτός της χώρας.
Έτσι την περασμένη εβδομάδα, ο δικαστής Prathiba Singh παραδέχτηκε ότι η Telegram είχε συμμορφωθεί και μοιράστηκε τα δεδομένα που ζητούσαν.
Όμως, ένας εκπρόσωπος της Telegram αρνήθηκε να δηλώσει το ίδιο.
“Η Telegram αποθηκεύει πολύ περιορισμένα ή καθόλου δεδομένα από τους χρήστες της. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορούμε καν να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα χρήστη χωρίς συγκεκριμένα σημεία εισόδου και πιστεύουμε ότι αυτό συνέβη και εδώ. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν κοινοποιηθεί προσωπικά δεδομένα σε αυτήν την περίπτωση”, ανέφερε στο TechCrunch ο εκπρόσωπος του Telegram, Remi Vaughn.