Τέλος υποστήριξης του Ubuntu 21.04 (Hirsute Hippo)

Η Canonical ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία του Ubuntu 21.04 (Hirsute Hippo) φτάνει στο τον επόμενο μήνα, στις 20 Ιανουαρίου του , προτρέποντας τους χρήστες να κάνουν στην τελευταία έκδοση του Ubuntu.

Με το όνομα “Hirsute Hippo”, το Ubuntu 21.04 κυκλοφόρησε πριν από οκτώ μήνες περίπου, στις 22 Απριλίου του 2021, και ήταν η πρώτη έκδοση του Ubuntu που χρησιμοποίησε τον Wayland display server της επόμενης γενιάς από προεπιλογή.

Χρησιμοποιεί τον 5.11 και το GNOME 3.38 desktop environment (με υποστήριξη για εφαρμογές της έκδοσης GNOME 40), το Ubuntu 21.04 (Hirsute Hippo) έφερε τα nftables σαν το προεπιλεγμένο τείχος προστασίας, υποστήριξη για έλεγχο ταυτότητας έξυπνης κάρτας και επανασχεδιασμό για το Yaru dark theme.

Ωστόσο, επειδή δεν ήταν μια έκδοση long-term support (LTS), το Ubuntu 21.04 μπορούσε να λάβει ενημερώσεις λογισμικού και ασφαλείας μόνο για εννέα μήνες, κάτι που σημαίνει ότι φτάνει στο τέλος της ζωής του στις 20 Ιανουαρίου του 2022.

Τότε, η Canonical θα σταματήσει να προσφέρει ενημερώσεις για την έκδοση Hirsute Hippo.

Μετά τις 20 Ιανουαρίου 2022, το Ubuntu 21.04 θα γίνει ευάλωτο σε κάθε είδους απειλές και επιθέσεις, επομένως συνιστάται να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης μέχρι τότε στην τελευταία έκδοση του Ubuntu, το Ubuntu 21.10 (Impish Indri).

Το Ubuntu 21.10 έρχεται με έναν πολύ νεότερο πυρήνα, συγκεκριμένα τον Linux 5.13, πλήρη υποστήριξη για τη σειρά περιβάλλοντος επιφάνειας εργασίας GNOME 40, τον Firefox σαν Snap, υποστήριξη για το drivers γραφικών της NVIDIA στo Wayland session και πολλές άλλες βελτιώσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).