Το κατηγορώ του Vivaldi για τον Microsoft Edge

Οι ρυθμίσεις και οι διαφημίσεις στα Windows 11 αναγκάζουν τους χρήστες να διατηρήσουν τον σαν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Οι πρακτικές της εταιρείας έχουν αναστατώσει φυσικά, άλλους browsers. Ένας από τους browsers που αντέδρασαν είναι και ο . Ο συνιδρυτής της εταιρείας Jon von Tetzchner σε μια ανάρτηση στο blog της εταιρείας αναφέρει τις πρακτικές κατά του ανταγωνισμού της Microsoft.

Τελευταία, το πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft που βασίζεται στο Chromium αναφέρεται συχνά στις σελίδες με νέα τεχνολογίας όχι και για τόσο κολακευτικούς λόγους. Ο είναι παρόμοιος με το ή άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, αλλά η εταιρεία χρησιμοποιεί πρακτικές για να πείσει τους χρήστες να δώσουν μια ευκαιρία στον δικό της browser σε και Windows 11.

Μία από τις πιο πρόσφατες προσπάθειες αφορά ένα νέο banner στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge, το οποίο αποκαλεί τον Chrome ένα πρόγραμμα περιήγησης του 2008 όταν οι χρήστες προσπαθούν να τον κατεβάσουν. Επιπλέον, η Microsoft έχει επίσης δυσκολέψει πάρα πολύ τον τρόπο αλλαγής άλλων browsers όπως τους Vivaldi, Chrome ως προεπιλεγμένα προγράμματα περιήγησης στα Windows 11.edge switch 1

Ο Vivaldi δεν είναι σαφώς ευχαριστημένος με τις προσπάθειες της Microsoft να πείσει τους χρήστες να διατηρήσουν το σαν προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 11.

“Οι κινήσεις της Microsoft φαίνονται απελπιστικές. Και γνώριμες. Είναι σαφές ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσετε άλλα προγράμματα περιήγησης”, αναφέρει ο Jon von Tetzchner, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Vivaldi.

Τα χτυπήματα κάτω από την μέση όμως δεν σταματούν από την Microsoft.  Για παράδειγμα, εάν αναζητήσετε τον όρο Vivaldi στο Bing χρησιμοποιώντας τον Microsoft Edge, θα σας ζητηθεί να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον Chromium Edge για μια “γρήγορη, ασφαλή και σύγχρονη εμπειρία στο web”.

Εάν όμως εγκαταστήσετε τον Vivaldi στα Windows αγνοώντας τις συμβουλές τις εταιρείας, τα Windows θα σας ζητήσουν ξανά να κρατήσετε τον Microsoft Edge γιατί είναι καλύτερος ανέφερε ο Jon von Tetzchne.

  Το διάσημο παιχνίδι The Sims 4 θα διανέμεται από τον Οκτώβριο δωρεάν

Όπως έχουμε αναφέρει τα Windows 11 δυσκολεύουν βασικά πράγματα στην αλλαγή του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης. Σε αντίθεση με τα Windows 10, τα Windows 11 απαιτούν να επιλέξετε πρώτα το πρόγραμμα περιήγησης και να το εκχωρήσετε σαν προεπιλογή για όλες τις επεκτάσεις αρχείων που κυκλοφορούν στο web.edge switch 3

Θα χρειαστεί να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο το πρόγραμμα περιήγησης που επιθυμείτε για διάφορες επεκτάσεις αρχείων που σχετίζονται με τον ιστό, όπως τα αρχεία HTTP, HTTP, htm, HTML ή πολλών άλλων. Αν προσπαθήσετε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες τιμές για όλες αυτές τις επεκτάσεις αρχείων, τα Windows 11 θα εμφανίσουν ένα ακόμη αναδυόμενο παράθυρο που θα τονίζει τις δυνατότητες του Edge.edge switch 2

“Είναι έτοιμοι ακόμη και να σας πληρώσουν για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης μέσω του προγράμματος Microsoft Rewards. Αυτή δεν είναι η συμπεριφορά μιας εταιρείας με αυτοπεποίθηση που αναπτύσσει ένα ανώτερο πρόγραμμα περιήγησης”, δήλωσε ο ιδρυτής της Vivaldi.

“Είναι η συμπεριφορά μιας εταιρείας που κάνει ανοιχτά κατάχρηση της ισχυρής της θέσης για να ωθήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν το κατώτερο προϊόν της, απλώς και μόνο επειδή μπορεί”.

Ο ιδρυτής της Vivaldi ζητάει από τους χρήστες να παραπονεθούν για την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά των Windows 11 στις πλατφόρμες των social media. Η εταιρεία συμβουλεύει επίσης τους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη να γράψουν ή να καλέσουν τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές να ερευνήσουν τη Microsoft για αυτές τις αντιανταγωνιστικές πρακτικές.

“Κυρίως, μην αφήσετε τη Microsoft να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Επιμείνετε μέχρι να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας στα Windows – και βοηθήστε τους φίλους ή τους συναδέλφους σας να κάνουν το ίδιο”.

Microsoft Edge,Vivaldi,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).