Δωρεάν ebook και audiobook στα Ελληνικά

Το δωρεάν Ελληνικό βιβλίο στο διαδίκτυο δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό. Δείτε έξι ιστοσελίδες που ειδικεύονται σε αυτό.

ebook

Η αλήθεια είναι ότι σαν λαός δεν έχουμε την φήμη των χρηστών του ebook. Πόσο μάλλον του audiobook. Όχι ότι δεν διαβάζουμε. Κάθε άλλο μάλιστα, αλλά ο Έλληνας ακόμα προτιμάει το χαρτί.

Γιαυτό και δεν έχουμε αναπτυγμένες ψηφιακές βιβλιοθήκες. Παρόλα αυτά, αν ενδιαφέρεστε είτε να διαβάσετε, είτε να ακούσετε, από ένα μυθιστόρημα μέχρι ένα εξειδικευμένο τεχνικό βιβλίο, δείτε τις παρακάτω έξι ιστοσελίδες που θα σας προσφέρουν ατελείωτες ώρες δωρεάν ψυχαγωγίας.

Από την άλλη αν βρεθείτε στις διακοπές σας χωρίς ένα βιβλίο στα χέρια, μπείτε στον οδηγό μας με τα καλύτερα ελληνικά sites με δωρεάν βιβλία (ebooks), αλλά και audiobooks, όλα στα Ελληνικά, και φέρτε το βιβλιοπωλείο στην παραλία σας. Άλλωστε, δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

Για την ιστορία, ψάχνοντας και εμείς στο διαδίκτυο για να φτιάξουμε αυτό το άρθρο, στην αρχή κρατάγαμε μικρό καλάθι. Όμως γρήγορα διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα έχουν εξελιχθεί θεαματικά πολύ. Εκτός ότι βρήκαμε αρκετές ιστοσελίδες με τέτοιου είδους περιεχόμενο, βρήκαμε και την δυνατότητα να ανεβάσουμε και να διανείμουμε τα δικά μας βιβλία με ή χωρίς χρηματικό αντίτιμο. Πάμε να δούμε τις ιστοσελίδες.

1. eBooks4Greeks

ebooks4greeks ebook

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες στα δωρεάν ebooks και audiobooks με μία τεράστια συλλογή τίτλων, από μυθιστορήματα μέχρι πολύ εξειδικευμένα βιβλία.

Είτε είστε τεχνικός υπολογιστών, είτε πολιτικός αναλυτής είτε φοιτητής σίγουρα θα βρείτε κάτι να σας ενδιαφέρει πραγματικά. Είναι μία από τις πιο αξιόλογες ελεύθερες ψηφιακές βιβλιοθήκες, με πρόσβαση σε δωρεάν βιβλία με σπουδαίους τίτλους.

Για όσους ενδιαφέρονται θα βρείτε τίτλους βιβλίων που αφορούν την εκμάθηση γλωσσών προγραμματισμού στα Ελληνικά.

Η γκάμα που διαθέτει περιλαμβάνει κυρίως κλασσική λογοτεχνία, μυθιστορήματα, και ποιήματα, τεχνικά βιβλία μηχανικών. Επιπλέον, διαθέτει audiobook και ψηφιακά βιβλία για τις τέχνες, διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, και τους υπολογιστές.

2. Ανοικτή Βιβλιοθήκη

ebook anoikti vivliothiki

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής ιστοσελίδα με 11.000 ebooks και 1.500 audiobooks. Ειδικεύεται πιο πολύ στο χώρο της λογοτεχνίας, της ποίησης και των δοκιμίων και όχι τόσο σε επιστημονικά βιβλία και προγραμματισμό.

Επίσης, η Ανοικτή Βιβλιοθήκη σας παρέχει οδηγίες πως να φτιάξετε ένα (ή και περισσότερα) δικό σας ebook, πως να το κατοχυρώσετε και να πάρετε ένα αριθμό ISBN (International Standard Book Number) από την Εθνική βιβλιοθήκη, πως να ορίζετε τα δικαιώματα που θα του παρέχετε και μετά να το “εκδώσετε” μέσω της ιστοσελίδας της, ή μέσω των Ebooks4greeks, Free-ebooks και Easywriter.

3. Free-Ebooks

free ebooks

Έχει μία ευρεία γκάμα από δωρεάν ebooks, με ιδιαίτερη έμφαση στα επιστημονικά βιβλία και τα βιβλία για παιδιά. Βρήκαμε μόνο έξι βιβλία πληροφορικής, με τίτλους εκμάθησης γλωσσών προγραμματισμού.

Στο site μπορείτε να πουλήσετε τα μεταχειρισμένα σας φυσικά βιβλία, μία υπηρεσία που την ονομάζει metabook.

4. EasyWriter

Η EasyWriter παρέχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία κάθε συγγραφέας μπορεί να ανεβάσει το βιβλίο του, χωρίς λογοκρισία (ό,τι κι αν πραγματεύεται), μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Αν βέβαια το επιθυμεί μπορεί να το διαθέσει και επί πληρωμή.

Στις εκδόσεις επί πληρωμή, ο συγγραφέας λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό από την πώληση, μείον μία μικρή προμήθεια για την EasyWriter και τα έξοδα συναλλαγής του PayPal. Η EasyWriter από την μεριά της παρέχει υπηρεσίες όπως η δημιουργία εξωφύλλου, σελιδοποίηση, επιμέλεια κειμένου, και προωθητικές ενέργειες, με το ανάλογο κόστος.

Ως συγγραφείς μπορείτε να γράψετε και λίγα λόγια για τον εαυτό σας.

5. Project Gutenberg

Το Project Gutenberg είναι ένα διεθνές site, με βιβλία από πολλές γλώσσες και με Ελληνικά βιβλία. Ιδρύθηκε το 1971 και διαθέτει πάνω από 42.000 δωρεάν βιβλία.

Το μενού του δεν είναι Ελληνικό, και γενικά το κομμάτι της ιστοσελίδας τους που αναφέρει τα δωρεάν Ελληνικά βιβλία είναι λίγο περίεργο λόγω του συνδυασμού των Ελληνικών και της Αγγλικής γλώσσας. Πλην όμως διαβάζεται και είναι κατανοητό. Θα βρείτε βιβλία με Έλληνες και ξένους συγγραφείς, και αρκετές μεταφράσεις αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων.

Φυσικά δεν λείπουν και έργα από κλασική νεοελληνική λογοτεχνία.

6. Ανέμη

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ανέμη προσφέρει στον χρήστη του διαδικτύου μια πλούσια συλλογή βιβλιογραφικών πληροφοριών, ψηφιοποιημένων βιβλίων και άρθρων με έμφαση στο Νεοελληνικό πολιτισμό. Έχει 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες σπάνιων βιβλίων και νεότερων εκδόσεων, των οποίων οι συγγραφείς επέτρεψαν την ψηφιοποίηση και ελεύθερη διάθεση στο διαδίκτυο.

Ιδρύθηκε το 2006 από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, και σας προτείνουμε να κάνετε χρήση του ηλεκτρονικού ευρετηρίου “Ανταίος”, για να βρείτε αυτό που θέλετε.

Επιπρόσθετα…
Πέρα όλων των παραπάνω μπορείτε να ρίξετε μία ματιά και σε άλλες ιστοσελίδες με δωρεάν περιεχόμενο, όπως ΤοΒιβλίο.net, Εκδόσεις Σαϊτα, Taxeiola (που ειδικεύεται στα σχολικά βιβλία).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
eBook,eBooks4Greeks,Free-Ebooks,Ανοικτή,Βιβλιοθήκη,EasyWriter,Project Gutenberg,Ανέμη

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

2 Comments

Leave a Reply
 1. Αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα αν συμπληρώσω και την ιστοσελίδα tovivlio.net που έχει πλήθος δωρεάν βιβλίων.
  Σας ευχαριστώ

  • Καλησπέρα σας,
   Το site tovivlio.net, καθώς και τα saitapublications.gr και taexeiola.gr αναφέρονται στο τέλος του άρθρου.
   Παρόλα αυτά, ευχαριστούμε πολύ για τις υποδείξεις σας.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).