The Developers Playground από το Google Developers Group Thessaloniki και τη HELEXPO

The Developers Playground: Επιστρέφει η μεγαλύτερη πανελλαδική πολυ-έκθεση για την Καινοτομία, την Τεχνολογία και τις Startups στην Θεσσαλονίκη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιστρέφει το 2014 η πολυ-έκθεση “The Developers Playground”, η οποία συνδιοργανώνεται από το Google Developers Group Thessaloniki και τη HELEXPO στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

To iGuRu.gr στηρίζει τα παιδιά σαν media partner και θα σας μεταδίδει ανελλιπώς κάθε σημαντική δραστηριότητα.

The Developers Playground The Developers Playground The Developers Playground The Developers Playground The Developers Playground The Developers Playground The Developers Playground The Developers Playground The Developers Playground The Developers Playground The Developers Playground The Developers Playground The Developers Playground

Με βασικό άξονα, την εξέλιξη της Τεχνολογίας, την Καινοτομία, την Έρευνα και το Design καθώς και τους συνδυασμούς τους, το “Developers Playground”, αυτήν την χρονιά, θα αναπτύξει τις δράσεις του μέσα από μια πρωτοπόρα έκθεση, workshops πάνω σε τελευταία προιόντα / εργαλεία / τεχνολογίες, code-labs, B2B συναντήσεις, code-hours και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Google Developers Launchpad. Επίσης για πρώτη φορά πανελλαδικά το “Solve for <x>” , μια πρωτοβουλία από το «μυστικό εργαστήριο» της Google, το Google[X] καθώς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις Καινοτομίας.
Σκοπός της διοργάνωσης “The Developers Playground”- ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία της προηγούμενης εναρκτήριας χρονιάς – είναι να συγκεντρώσει στον ίδιο χώρο όλους τους πρωταγωνιστές της τεχνολογίας που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία παραγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας και να αποτελέσει σημείο αναφοράς.
Η έκθεση για εννέα ημέρες (από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου) θα φιλοξενήσει μία σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις, με στόχο να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της έρευνας και του design, αλλά και για να διασυνδέσει startuppers, νέους επιχειρηματίες και ερευνητές μεταξύ τους και με πολυεθνικές εταιρείες, οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και venture capitalists.

Lady Geek Day | 07 September 2014

Το “Lady Geek Day” αποτελεί τη μόνη εκδήλωση που επικεντρώνεται στην αύξηση της προβολής και της τεχνολογικής συμμετοχής μιας κοινότητας που παραδοσιακά εκπροσωπείται λιγότερο: αυτή των γυναικών. Στο “Developers Playground”, σ’αυτή την εναρκτήρια εκδήλωση στις 7 Σεπτεμβρίου, θα σας δωθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε μοναδικές/ εκπληκτικές γυναίκες οι οποίες αποτελούν την επόμενη γενιά των τεχνολογικών ηγετών, καθώς και τους ανθρώπους που προετοίμασαν το έδαφος για όλο αυτό. Το Lady Geek Day θα συγκεντρώσει εκατοντάδες γυναίκες της τεχνολογίας (αλλά και τους ανθρώπους που τις αγαπούν), για το πιο μοναδικό συνέδριο τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε ποτέ. Μέσα από αυτή την κορυφαία συνάντηση, αλλά και όσων θα ακολουθήσουν στο μέλλον, το GDG Thessaloniki καλεί όλους τους επισκέπτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να αποδείξουμε την κοινή τους δέσμευση σε αυτήν την κρίσιμη ομάδα στον κόσμο της τεχνολογίας.

GDG { un }conf | 06-07 September 2014

Το Playground ξεκινά με ένα διήμερο όπου πρωταγωνιστές θα είναι Google Developers Groups απο όλο τον κόσμο. Το GDG Global {un}conf είναι μία συγκέντρωση μελών των Google Developers Groups από όλο τον κόσμο, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης “The Developers Playground”. Τα “unconferences” είναι συνέδρια στα οποία αντίθετα με τις παραδοσιακές διοργανώσεις δεν υπάρχει εκ των προτέρων πρόγραμμα ή ατζέντα. Στην ίδια λογική το GDG Global {un}conf θα δημιουργήσει την ατζέντα με τα θέματα που θα προτείνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

DevFest Season II | 07-10 September 2014

Το Google DevFest Season II στην Θεσσαλονίκη σχεδιάστηκε για να αναδείξει, τα ωφέλη της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας, σε επιχειρηματίες, στελέχη ιδιωτικών και κυβερνητικών οργανισμών, ακαδημαϊκούς και τεχνοκράτες, με επίκεντρο πάντα τους προγραμματιστές. Το DevFest και φέτος θα φέρει στην πόλη πολλούς εξειδικευμένους ομιλητές και συμμετέχοντες ενώ το εγχείρημα θα κινηθεί γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα στο Material Design και Android Wearable της Google.
Το DevFest Season I (7-10 Νοεμβρίου 2013) σε αριθμούς: 1800 και πλέων συμμετέχοντες εκ των οποίων το 70% ήταν προγραμματιστές, το 20% μαθητές-σπουδαστές και το υπόλοιπο 10% επιχειρηματίες.

Google Developers Launchpad | 11-14 September 2014

Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέες επιχειρήσεις, developers, προγραμματιστές και λάτρεις των startups από όλη την Ελλάδα και οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να μοιραστούν ιδέες και τεχνικές δεξιότητες και να σχηματίσουν ομάδες εργασίας ώστε να δημιουργήσουν προϊόντα και να τρέξουν τις δικές τους startup επιχειρήσεις. Εργαζόμενοι της Google και ομιλητές από τηv παγκόσμια κοινότητα προγραμματιστών και όχι μόνο, θα παραστούν για να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες αλλά και για να τους παρουσιάσουν εργαλεία-κλειδιά μέσα από διάφορα σεμινάρια όπως User Interface /User Experience Workshop, Proof Of Concept Development Workshops και Marketing/Pitch Skills Workshops. Κάθε ημέρα, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τις εξειδικευμένες παρουσιάσεις και ομιλίες, λαμβάνουν προσωπική ανάδραση από τους mentors και δουλεύουν πάνω στο εγχειρημά τους. Στόχος είναι να το εξελίξουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας πόρους και την εμπειρία μελών των Google

Solve for < X > | 12 September 2014

Το Solve For <X> είναι ένα μέρος όπου μπορούν να ακουστούν και να συζητηθούν ριζοσπαστικές ιδέες της τεχνολογίας για την επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων. «Ριζοσπαστικές» υπό την έννοια ότι οι ενδεχόμενες λύσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια ανθρώπους. «Ριζοσπαστικές» υπό την έννοια ότι το “θράσος” των προτάσεων, τις κάνει να ακούγονται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και «ριζοσπαστικές» με την έννοια ότι υπάρχει κάποια πραγματική επαναστατική τεχνολογία στον ορίζοντα, που δείχνει ότι αυτές οι ιδέες θα μπορούσαν πραγματικά να πάρουν «σάρκα και οστά». Αυτός ο συνδυασμός των πραγμάτων – ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, μια καινοτόμα λύση που πρέπει να δοθεί και η επαναστατική τεχνολογία που χρειάζεται για να συμβεί αυτό – είναι στην ουσία η τεχνολογική προσελήνωση (technology moonshot). Στόχος του GDG Thessaloniki είναι να προσφέρει στο Ελληνικό κοινό, για πρώτη φορά πανελλαδικά, την ευκαιρία να μάθει, να συμμετέχει και να δημιουργήσει λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, μέσα απο την πλατφόρμα του Solve For <X>. Το Solve For <X> στη Θεσσαλονίκη είναι μια συνεργασία των Google Developers και του Google [X], το μυστικό εργαστήριο της Google

Happy Birthday

Η 79η ΔΕΘ για το GDG Thessaloniki αποτελεί όμως και τα πρώτα του “γενέθλια”. Ένας χρόνος γεμάτος ιδέες, μοναδικά events, δεκάδες ομιλητές από όλο τον κόσμο, αμέτρητα σεμινάρια εργαστήρια και project αλλά και χιλιάδες θεατές! Από πέρσυ τον Σεπτέμβριο το GDG ανέδειξε -μεταξύ άλλων- την αξία της συνεργασίας, την δυναμική της δικτύωσης και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, τις προοπτικές της εξωστρέφειας και την ανάγκη για μια φιλική προς την καινοτομία κουλτούρα. Άνοιξαν διαφορετικά μονοπάτια στον τομέα της τεχνολογίας και απέδειξαν πως μερικά πράγματα, που για ορισμένους ίσως πριν ένα χρόνο να ακουγόντουσαν δύσκολα και ακατόρθωτα, μπορούν εύκολα να επιτευχθούν όταν είσαι ενεργό μέλος μιας παγκόσμιας κοινότητας.
Θέλοντας λοιπόν να μοιραστεί με όλο τον κόσμο τα πρώτα του γενέθλια αλλά και να ευχαριστήσει όλους όσους το στήριξαν, το GDG Thessaloniki σας προσκαλεί σε ένα εορταστικό, μικρό Happy Birthday party!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.gdgplayground.org ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 291141

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).