Η Κίνα καταδίκασε επιστήμονα για πειράματα σε γενετικά τροποποιημένα μωρά

Η καταδίκασε το επιστήμονα He Jiankui σε τρία χρόνια φυλακή, για τα πειράματα που έκανε σε γενετικά τροποποιημένα μωρά. Το δικαστήριο δήλωσε ότι η ομάδα του Jiankui “ξεπέρασε το κατώτατο όριο ηθικής”.

Κίνα

Κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε τον επιστήμονα He Jiankui σε τρία χρόνια φυλάκιση και σε πρόστιμο 3 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 430.000 δολάρια) για τα πειράματα που έκανε σε τροποποιημένα γονίδια μωρών.

Μαζί του καταδικάστηκαν και δύο συνάδελφοί του, που αποτελούσαν ομάδα. Στον πρώτο συνάδελφό του, Zhang Renli επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου γιουάν (περίπου 143.000 δολάρια) και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ στον δεύτερο, Qin Jinzhou, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 500.000 γιουάν (περίπου 71.000 δολάρια) και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή δύο ετών.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, “οι τρεις κατηγορούμενοι δεν είχαν την κατάλληλη πιστοποίηση για την άσκηση της ιατρικής και, επιδιώκοντας τη φήμη και τον πλούτο, παραβίασαν σκόπιμα τις εθνικές κανονιστικές ρυθμίσεις στον τομέα της επιστημονικής ς και της ιατρικής περίθαλψης”.

  Όλες οι cloud υπηρεσίες αποθήκευσης με δωρεάν χώρο

Ο Jiankui έγινε διάσημος όταν ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2018 ότι έκανε τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα μωρά στον κόσμο, τα δίδυμα κορίτσια Lula και Nana, χρησιμοποιώντας το εργαλείο CRISPR / Cas9 για την επεξεργασία γονιδίων. Αυτό το είδος εργασίας απαγορεύεται στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες λόγω των ηθικών ανησυχιών του χειρισμού των ανθρώπινων εμβρύων, καθώς και του κινδύνου που δημιουργεί αφού μπορεί να δημιουργήσει ακούσιες παρενέργειες που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στις μελλοντικές γενιές.

Η επιστημονική ομάδα στην Κίνα, επικρίθηκε έντονα για το έργο, και στη συνέχεια απολύθηκε από τις θέσεις που κατείχε στο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Νότου, στο Shenzhen.

Το πείραμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στόχευε να παράσχει στα μωρά ανοσία στον ιό HIV, μεταβάλλοντας το γονίδιο CCR5, το οποίο πιστεύεται ότι επηρεάζει την αντίσταση στο HIV. Αν και όλοι έχουν δύο αντίγραφα από κάθε γονίδιο (ένας από κάθε γονέα), οι επεσήμαναν ότι επεξεργάστηκε μόνο το ένα αντίγραφο του γονιδίου.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  81  =  83