Timelapse του ήλιου από την NASA

Η NASA κυκλοφόρησε ένα Timelapse του ήλιου μας που δημιουργήθηκε από 425 εκατομμύρια εικόνες οι οποίες πάρθηκαν σε διάστημα 10 ετών.

Το νέο Timelapse βίντεο της NASA έχει τίτλο “A Decade of Sun” (Mία δεκαετία του ήλιου) και είναι συνδυασμένες ημερήσιες φωτογραφίες τραβηγμένες από το 2010 έως το 2020. Χρησιμοποιώντας 425 εκατομμύρια εικόνες που τραβήχτηκαν από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO = Solar Dynamics Observatory), που είναι ένα διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από την Γη το οποίο παρατηρεί τον ήλιο από το 2010, η NASA δημιούργησε ένα timelapse του ήλιου στον οποίο κάθε δευτερόλεπτο αντιπροσωπεύει μια μέρα.

Η τελική δημιουργία διαρκεί για μια ολόκληρη ώρα, δείχνοντας κάθε μέρα της ύπαρξης του ήλιου μας, μεταξύ 2 Ιουνίου 2010 και έως 2 Ιουνίου 2020. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την άνοδο και την πτώση της δραστηριότητας της επιφανείας του ήλιου, που εμφανίζεται ως μέρος του 11ετούς ηλιακού κύκλου του Ήλιου, καθώς και λόγω αξιοσημείωτων γεγονότων, όπως η διέλευση πλανητών και εκρήξεων.

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μερικά σκούρα καρέ στο βίντεο. Αυτό, όπως εξηγεί η NASA, είναι το αποτέλεσμα της Γης ή της Σελήνης που πέρασαν μπροστά από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής, δηλαδή βρέθηκαν ανάμεσα στο διαστημικό σκάφος που βρίσκεται σε τροχιά και στον Ήλιο. Υπάρχει επίσης μια «εκτεταμένη» διακοπή το 2016 που προκλήθηκε από ένα τεχνικό ζήτημα που χρειάστηκε μία εβδομάδα για να διορθωθεί από τη NASA.

Ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω timelapse βίντεο για να δείτε μια δεκαετία του ήλιου, δηλαδή σχεδόν όσο ένας 11ετής κύκλος του ήλιου. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της NASA.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).