Timothy DeFoggi διευθυντής ασφαλείας του Υπουργείου Υγείας: 25 χρόνια για βιασμούς ανηλίκων

Timothy DeFoggi: Ο πρώην διευθυντής ασφαλείας του κυβερνοχώρου για το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση σε ομοσπονδιακή φυλακή για τις δραστηριότητές του σε μια ιστοσελίδας διαμοιρασμού εικόνων κακοποίησης παιδιών. Ο κος “διευθυντής” ήταν κρυμμένος – αλλά όχι και ιδιαίτερα καλά – στο Deep Web και είχε πρόσβαση μέσω του ανώνυμου δικτύου Tor.DeFoggi

Ο Timothy DeFoggi, 56 χρονών, καταδικάστηκε στις 26 Αυγούστου του 2014 μετά από μια τετραήμερη δίκη με ενόρκους στην πολιτεία της Νεμπράσκα.

Οι κατηγορίες εναντίον του: συμμετοχή σε μια επιχείρηση εκμετάλλευσης παιδιών, συνωμοσία για διαφήμιση και διάδοση παιδικής πορνογραφίας, καθώς και την πρόσβαση σε έναν υπολογιστή με σκοπό την προβολή παιδικής πορνογραφίας.

Σε μια δημοσίευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, των ΗΠΑ ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Leslie R. Caldwell αναφέρει ότι ο DeFoggi χρησιμοποιούσε τις ίδιες τεχνολογικές δεξιότητες που χρησιμοποιούσε το HHS για να πραγματοποιήσει τα εγκλήματά του:

“Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογική εξειδίκευση που χρησιμοποιούσε ως Αναπληρωτής Διευθυντής του τμήματος Cyber Security στο HHS, ο DeFoggi επιχείρησε να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά παιδιά και να κυκλοφορήσει παιδική πορνογραφία μέσω ενός ανώνυμου δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών.”

Τον Αύγουστο, αποκαλύφθηκε ότι το FBI είχε εγκαταστήσει ένα drive-by spyware για να εντοπίσει διακινητές παιδικής κακοποίησης που κρυβόταν πίσω από το ανώνυμο δίκτυο Tor.

Η υπηρεσία δεν παραβίασε μόνο ένα forum με εικόνες παιδικής κακοποίησης που ήταν κρυμμένο στο Tor, αλλά στη συνέχεια παγίδεψε και 3 άλλες ιστοσελίδες με spyware.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με μια έρευνα στην Ολλανδία τον Αύγουστο του 2011, όταν η εθνική αστυνομία άρχισε μια έρευνα για την πάταξη της παιδικής κακοποίησης. Οι Ολλανδικές Αρχές, ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα ανίχνευσης ιστού που περιφερόταν το Deep Web – που είναι το τμήμα του World Wide Web που δεν ευρετηριάζεται από τις συμβατικές μηχανές αναζήτησης.

Κατάφεραν έτσι να ελέγξουν μεθοδικά αρκετές κρυμμένες διευθύνσεις, κάτι που τους διευκόλυνε να ανακαλύψουν ποιες ιστοσελίδες που φτιαγμένες για δημοσίευση και διανομή εικόνων παιδικής κακοποίησης.

Εάν οι ιστοσελίδες αυτές φιλοξενούνταν στο World Wide Web, τότε η ιστορία θα τελείωνε εκεί: το FBI θα μπορούσε να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες τους και τις θέσεις των servers φιλοξενίας αρκετά εύκολα. Στο Deep Web όμως, οι εν λόγω λεπτομέρειες είναι κρυμμένες κάτω από τα στρώματα ανωνυμοποίησης της δρομολόγησης μέσω του δικτύου Tor.

Αλλά ένα από τα sites, το “Pedoboard», είχε ένα ανεπίτρεπτο κενό ασφαλείας. Ένα λογαριασμό διαχειριστή χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Το FBI ανακάλυψε την ανοιχτή πόρτα και αναζητώντας, βρήκαν αρκετά στοιχεία σχετικά με την πραγματική θέση του site. Έτσι κατάφεραν να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη του, τον Aaron McGrath, το Νοέμβριο του 2012.

Το FBI αντί να κλείσει τους servers, τους άφησε να τρέχουν για τρεις εβδομάδες μαζί με ένα spyware που εγκατέστησαν.

Έτσι κατά τη διάρκεια της έρευνας, το FBI εντόπισε άλλες 25 Tor χρήστες σε ιστοσελίδες εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, από όλα τα κράτη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ), οι χρήστες της ιστοσελίδας ενημέρωναν ο ένας τον άλλο για το πώς να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις αρχές, έδιναν συμβουλές για τη σωστή χρήση του λογισμικού κρυπτογράφησης, τεχνικές για να κρύψουν ή να προστατέψουν με κωδικό πρόσβασης συλλογές με παιδικές εικόνες, και προγράμματα για την απόλυτη διαγραφή δεδομένων από ένα υπολογιστή.

Πέρα από την ανταλλαγή εικόνων παιδικής κακοποίησης, ο DeFoggi κατηγορείται επίσης για βιασμό και δολοφονία παιδιών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).