Έκτακτη ενημέρωση της Microsoft για το Adobe Flash Player

Η Microsoft ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα κυκλοφορήσει ενημερώσεις ασφαλείας το Φεβρουάριο. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία ακύρωσε εντελώς τις ενημερώσεις Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην ιστορία του Patch Tuesday.

Η Micrοsoft δήλωσε ότι θα διαθέσει τις ενημερώσεις τον Μάρτιο κάτι που σημαίνει ότι αρκετά γνωστά θέματα ασφαλείας θα μείνουν unpatched. Το πρώτο είναι ένα κενό στην ασφάλεια των Windows που ανακαλύφθηκε στις 3 Φεβρουαρίου και αφορά το SMB. Το κενό επηρεάζει τα λειτουργικά Windows 8, και Windows .

Η μετά από λίγες ημέρες δημοσίευσε ένα κενό ασφαλείας, που επηρεάζει τα Windows, αναφέροντας ότι η Micrοsoft είχε ειδοποιηθεί για την ευπάθεια 90 ημέρες νωρίτερα, αλλά δεν έκανε τίποτα.Microsoft

Έτσι προς το παρόν έχουμε αναφέρει δύο unpatched θέματα που οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν, αλλά υπάρχει επίσης και το . Η Adobe κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Flash Player (24.0.0.221) και ενώ η Google διέθεσε αμέσως μετά την ενημερωμένη του του Flash Player στο Chrome, ο Micrοsoft Edge δεν ενημερώθηκε.

Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση του Flash στον Edge είναι ευάλωτη αυτή τη στιγμή σε επιθέσεις που στοχεύουν της Adobe.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι και οι διαχειριστές δεν μπορούν να αναβαθμίσουν το Adobe Flash Player από μόνοι τους, αν η οft δεν κυκλοφορήσει κάποιο patch για το Flash.

Όπως φαίνεται όμως σήμερα η Microsoft έκανε την υπέρβαση. Η εταιρεία ξεπέρασε τον εαυτό της και κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση του Flash Player για όλα τα συστήματα που έχουν ενσωματωμένο το Flash Player.

Όσο για τις άλλες ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας ανακοινωθούν την επόμενη προγραμματισμένη μηνιαία στις 14 Μαρτίου του 2017.

Η Microsoft κυκλοφόρησε το ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας MS17-005 μόλις πριν από λίγο.

Το MS17-005: Είναι ένα update για το Adobe Flash Player:

Η εταιρεία αναφέρει:

February 21, 2017 — This security update resolves vulnerabilities in Adobe Flash Player if Flash Player is installed on any supported edition of Windows Server 2016, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012, Windows 10, Windows 10 Version 1511, Windows 10 Version 1607, Windows 8.1, or Windows RT 8.1.

Η ενημέρωση KB4010250 είναι διαθέσιμη μέσω του Windows Update αλλά και του Microsoft Update Catalog.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).