TogetherJS χαρακτηριστικά συνεργασίας στο site σας με μια γραμμή κώδικα

Εργαλεία όπως το Google Docs περιλαμβάνουν δυνατότητες συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο που επιτρέπουν σε πολλούς χρήστες να εργάζονται πάνω στο ίδιο έγγραφο ταυτόχρονα. Υπάρχουν και εργαλεία για κοινή χρήση οθόνης, όπως το join.me ή το Chrome Remote Desktop για παράδειγμα.
Ας δούμε όμως τον κώδικα που αναφέρουμε στον τίτλο αυτού του άρθρου. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε συνομιλία και άλλες δυνατότητες συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο στην ιστοσελίδα σας με τη βιβλιοθήκη TogetherJS.

coding site TogetherJS

Site Chat sε πραγματικό χρόνο

To ΤogetherJS είναι ένα έργο του Mozilla που θα προσθέσει τέτοιες δυνατότητες συνεργασίας στην ιστοσελίδα, σχεδόν χωρίς καμία κωδικοποίηση. Μόλις ενεργοποιηθεί, οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας θα είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στην ιστοσελίδα σας σε πραγματικό χρόνο.

Θα μπορείτε να δείτε τον κέρσορα του άλλου (όπως στο Google Docs), τα κλικς επισήμανσης και το περιεχόμενο της οθόνης παραμένει συγχρονισμένο. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα έχουν επίσης τη δυνατότητα συνομιλίας κειμένου αλλά και ήχου (χρησιμοποιώντας το WebRTC) με οποιονδήποτε άλλο επισκέπτη βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στην ιστοσελίδα σας. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μόνο με μια γραμμή κώδικα.

Προσθέστε το ΤogetherJS στην ιστοσελίδα σας

Για να ξεκινήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μια γραμμή JavaScript οπουδήποτε στο site σας. Υπάρχουν αρκετοί παράμετροι διαμόρφωσης διαθέσιμες στο widget, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για να είναι εύκολο για σας.

<script>
TogetherJSConfig_autoStart = true;
</script>
<script src="https://togetherjs.com/togetherjs-min.js"></script>

Ο παραπάνω κώδικας θα προσθέσει μια μικρή widget στην ιστοσελίδα σας που θα εμφανίζεται με ένα δικό του παράθυρο σε όλους τους επισκέπτες σας. Μπορούν να κάνουν κλικ στο κουμπί “+” του widget για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ΤogetherJS URL. Όποιος κάνει κλικ σε αυτό το URL θα είναι σε θέση να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους στη σελίδα σας σε πραγματικό χρόνο. Είναι πάρα πολύ απλό

Προσθέστε το ΤogetherJS σε κάθε Ιστοσελίδα

Υπάρχει και κάτι ακόμα.Μπορείτε να προσθέσετε ΤogetherJS χαρακτηριστικά σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με τη βοήθεια ενός σελιδοδείκτη.

TogetherJS Bookmarklet
javascript:(function(e,t,n){var%20r=function(){var%20t=function(e){e=e||10;var%20t=’abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUV0123456789′;var%20;for(var%20r=0;r<e;r++){n+=t.charAt(Math.floor(Math.random()*t.length))}return%20n},n=t(),r=e.prompt(‘Type%20session%20ID%20to%20join%20or%20create\n%20(default%20is%20\’together\’)’)||’together’,i={reason:’started’,shareId:r,running:true,date:Date.now(),sessionId:n};if(typeof%20sessionStorage[‘togetherjs-session.status’]!==’undefined’){i=JSON.parse(sessionStorage[‘togetherjs-session.status’]);i.shareId=r;i.running=true}i=JSON.stringify(i);return%20i}();sessionStorage[‘togetherjs-session.status’]=r;if(typeof%20TogetherJS!==’undefined’){if(TogetherJS._loaded){TogetherJS.on(‘close’,function(){TogetherJS(e)});TogetherJS(e)}else{TogetherJS(e)}}else{var%20i=t.createElement(‘script’),s=’https://togetherjs.com/togetherjs-min.js’;i.setAttribute(‘src’,s);t.body.appendChild(i)}})(window,document)

 Αυτό το bookmarklet θα φορτώσει τη βιβλιοθήκη ΤogetherJS στην τρέχουσα ιστοσελίδα και μπορείτε να δώσετε στην συνομιλία σας ένα μοναδικό όνομα. Αν κάποιος άλλος τρέξει το bookmarklet στην ίδια σελίδα από το δικό του υπολογιστή, και πληκτρολογήσει το ίδιο όνομα συνεδρίας θα συνδεθείτε άμεσα.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε περιήγηση μαζί, να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες του άλλου ή να συνομιλείτε στην κορυφή της σελίδας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).