Ασφαλές το Tor; H αποκάλυψη του FBI

Το FBI φέρεται να ανάγκασε μια ομάδα ερευνητών ασφάλειας να τους παραδώσει τα συμπεράσματα μιας μελέτης σχετικής με το ανώνυμο δίκτυο TOR, για να μπορούν να παρακολουθούν τα ψηφιακά αποτυπώματα των χρηστών που τους ενδιαφέρει, αναφέρει το BBC.tor

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon χρησιμοποιήθηκαν από το FBI για τον εντοπισμό της διεύθυνσης IP του Brian Farrell, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές του 2015 σαν ύποπτος για τη λειτουργία του της διάσημης ναρκοαγοράς του darknet Silk Road 2. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία και εξακολουθεί να περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Πριν από τη σύλληψη του, υπήρξαν και άλλες αποκαλύψεις για το ότι η NSA θα μπορούσε να “σπάσει” την ανωνυμία του δικτύου TOR παρακολουθώντας την κυκλοφορία των exit nodes.

Οι έρευνες άλλωστε στο darknet είναι κάτι που συνηθίζουν οι Αρχές. Το FBI όμως αναγκάστηκε απ όμια δικαστική εντολή την περασμένη εβδομάδα να παραδώσει τον πηγαίο κώδικα του λογισμικού που χρησιμοποίησε για να πραγματοποιήσει hacking ενάντια σε άλλους χρήστες του δικτύου TOR. Η δικαστική αυτή απόφαση ήρθε όταν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία έτρεχε μια ιστοσελίδα που περιείχε εικόνες και βίντεο παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σε servers του FBI στη Βιρτζίνια.

Είναι πολύ πιθανό ότι το FBI δεν αποκάλυπτε ποτέ εθελοντικά πώς απέκτησε πρόσβαση σε δεδομένα του δικτύου TOR χωρίς αυτή δικαστική απόφαση.

Πάντως η χρονική στιγμή αυτής της είδησης ​​δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για το FBI, το οποίο έχει εμπλακεί σε μια δημόσια διαμάχη με την Apple για την παροχή πρόσβασης σε δεδομένα των χρηστών της.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).