Η ιστοσελίδα Torrentz.eu σας αγαπάει και λέει αντίο

Δεκαέξι ημέρες μετά τη σύλληψη του διαχειριστή του Kickass στην Πολωνία από τις αμερικανικές αρχές το .eu, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης Torrent του Διαδικτύου, σταμάτησε να λειτουργεί, σύμφωνα με τα μηνύματα που εμφανίζονται στην αρχική της σελίδα.

Έτσι αυτή τη στιγμή η σελίδα Torrentz.eu, όπου χιλιάδες χρήστες συνέρρεαν για να αναζητήσουν torrent links εμφανίζει ένα μήνυμα που αναφέρει:torrentz.eu.Farewell

“Το Torrentz ήταν μια μηχανή δωρεάν, γρήγορη και ισχυρή μηχανή αναζήτησης , με συνδυασμούς αποτελεσμάτων από δωδεκάδες μηχανές αναζήτησης.”

Αν προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε κάποια αναζήτηση, ή να κάνετε κλικ σε σύνδεσμο της ιστοσελίδας το μήνυμα αλλάζει σε:
“Torrentz will always you. Farewell” ή “το Torrentz θα σας αγαπάει για πάντα. Αντίο.”

Όλα τα domains του Torrentz εμφανίζουν την ίδια σελίδα, από το κύριο domain .EU μέχρι τα .me, .ch, και .IN.

Να αναφέρουμε ότι πριν από την απότομη διακοπή λειτουργίας της, η ιστοσελίδα Torrentz.eu είχε καταφέρει να φτάσει στο νούμερο 186 του Alexa rank.

  Check Point Research: Περισσότερα για τις επιθέσεις στις συσκευές της Xiaomi

Η ιστοσελίδα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2003 από ένα άτομο που ονομάζεται Flippy. Σκοπός της ιστοσελίδας ήταν η αναζήτηση torrents από αρκετές μεγάλες πύλες και διαφορετικούς . Αυτό επέτρεπε στους χρήστες να κατεβάζουν αρχεία torrent από πολλούς trackers, και να επιταχύνουν αργές λήψεις.

Με μια συνεχιζόμενη νομική πίεση στο The Pirate Bay και μετά από διάφορες συλλήψεις και το κλείσιμο του Kickass Torrents, φαίνεται ότι οι διαχειριστές του Torrentz.eu αποφάσισαν να σταματήσουν την λειτουργία της ιστοσελίδας για να αποφύγουν τυχόν μελλοντικά νομικά προβλήματα.

Όταν έκλεισε το YTS (YIFY) το περασμένο έτος, η MPAA αποκάλυψε ότι είχε καταφέρει ένα δικαστικό συμβιβασμό με τον διαχειριστή του YTS, ο οποίος στη συνέχεια αποφάσισε να σταματήσει οποιαδήποτε πειρατική δραστηριότητα.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).