TrickBot Trojan η επόμενη μεγάλη τραπεζική απειλή

Μετά από πολλούς μήνες δοκιμών, το νέο τραπεζικό Trojan που ονομάζεται TrickBot άρχισε να πραγματοποιεί επιθέσεις σε ιδιοκτήτες προσωπικών και επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την .

Το TrickBot φέρεται να είναι πλήρως και αναπτύσσει δύο προηγμένες τεχνικές χειραγώγησης του προτος ς (-side injections και επιθέσεις με redirection) για να παραβιάσει τραπεζικές συνεδρίες.trickbot

Η αποτελεσματικότητά του δοκιμάστηκε για πρώτη φορά από τους δημιουργούς του τον περασμένο μήνα, και το Νοέμβριο κυκλοφόρησε με δύο νέα συνθετικά στο κακόβουλο λογισμικό του. Το ένα απευθύνεται σε πελάτες από τέσσερις στο Ηνωμένο Βασίλειο με επιθέσεις ανακατεύθυνσης, και το άλλο χτυπάει ιδιοκτήτες τραπεζικών λογαριασμών σε τράπεζες της Αυστραλίας χρησιμοποιώντας -side injections.

Οι χρήστες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη Νέα Ζηλανδία, τη Γερμανία και τον Καναδά είναι επίσης στόχοι του ΤrickBot αλλά σε μικρότερο βαθμό, μέχρι σήμερα τουλάχιστον.

Οι επιλογές διανομής του κακόβουλου λογισμικού από τους δημιουργούς του δείχνουν μια προτίμηση σε τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρήσεων.

“Αποστέλλουν το malware με spam σε εταιρείες, κατά κύματα”, αναφέρει η σύμβουλος ασφαλείας της IBM, Limor Kessem. Έχουν δοκιμάσει επίσης δοκιμάζοντας το Rig exploit kit.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το ΤrickBot έχει ομοιότητες με το κακόβουλο λογισμικό του Cutwail botnet και χρησιμοποιεί το ίδιο crypter όπως και τα Vawtrak, Pushdo και Cutwail.

Το ΤrickBot είναι έτοιμο να γίνει η επόμενη μεγάλη απειλή, και σοβαρός διεκδικητής στην αγορά των τραπεζικών malware.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).