Το πρωί δημοσιεύσαμε για την απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου της Τουρκίας που ουσιαστικά κήρυξε παράνομη την απαγόρευση της Τούρκικης Κυβέρνησης στο Twitter.
Τα νέα είναι καλά για τους πολίτες της χώρας καθώς οι θεσμοί έδειξαν να δουλεύουν και κάτω υπό αυτή την πίεση η Κυβέρνηση της Τουρκίας έκανε πίσω. Το AP ανακοίνωσε μόλις με ένα Tweet, ότι η απαγόρευση σταματάει να ισχύει με τις ευλογίες της Κυβέρνησης.
Οι αναμενόμενες αντιδράσεις από την πλευρά του διαδικτύου, θα πρέπει να είναι ξέφρενες, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε τι πραγματικά γιορτάζουμε. Αν γιορτάζουμε την απαγόρευση της λογοκρισίας εν έτη 2014, μάλλον δεν θα έπρεπε να είμαστε και τόσο περήφανοι. Ας μην ξεχνάμε ότι ο σκοπός της Τούρκικης Κυβέρνησης επετεύχθη. Οι εκλογές τελείωσαν!
Αν γιορτάζουμε το γεγονός ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί της Τουρκίας λειτούργησαν, ας υπενθυμίσουμε και πάλι την ημερομηνία αλλά και το γεγονός ότι μάλλον γιορτάζουμε τους θεσμούς γιατί δεν είναι δεδομένοι. Αν δεν είναι δεδομένοι όμως σε μια δημοκρατία τι θεσμοί είναι;
Πριν λοιπόν ο διαδικτυακός κόσμος αρχίσει τους αλαλαγμούς και τις τυμπανοκρουσίες θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποιος μας διασφαλίζει τα “δεδομένα“, γιατί οι θεσμοί είναι θεσμοί και που πάνε όταν χαλαρώνουμε και δεν τους διεκδικούμε.
Τι είναι τελικά Δημοκρατία και πως απολαμβάνουμε τα αγαθά της.
Αν αγαθό της Δημοκρατίας είναι και το Twitter, πως κάποιοι τόσο εύκολα μπορούν να το στερούν παρά την παγκόσμια κατακραυγή. Όταν σταματούν την απαγόρευση του, ακούγοντας την “φωνούλα” μιας δικαστικής Αρχής που θα έπρεπε να ακουστεί από την αρχή δυνατή και ξεκάθαρη και να μην αφήνει το δικαίωμα σε κανένα να καταχράται ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συμβαίνουν όλα αυτά, συγνώμη, αλλά δεν είναι για πανηγυρισμούς… το αντίθετο μάλιστα!