Το tweet του Donald Trump που προκάλεσε τα βίαια επεισόδια

Τα tweet του πρώην προέδρου Donald Trump προκάλεσαν τα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, δήλωσε στους ερευνητές του Κογκρέσου ένας πρώην υπάλληλος του που εργαζόταν σε πολιτικές ελέγχου περιεχομένου της πλατφόρμας.

trump tweet

Ο υπάλληλος, του οποίου η ταυτότητα παραμένει ανώνυμη, επεσήμανε συγκεκριμένα ένα tweet της 19ης Δεκεμβρίου από τον Donald Trump, το οποίο ζητούσε από τους υποστηρικτές του να τον ακολουθήσουν σε “διαμαρτυρία” για τα των εκλογών του 2020. “Να είσαι εκεί. Θα είναι άγριο”, ανέφερε το tweet. Σύμφωνα με τον υπάλληλο, αυτό το μήνυμα θεωρήθηκε από πολλούς στο Twitter σαν άμεσα υπεύθυνο για τη βία που ακολούθησε, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και 700 συλλήψεις.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την μαρτυρία του Δρ. Donell Harvin, του επικεφαλής της Εσωτερικής Ασφάλειας της Washington, DC. “Λάβαμε πληροφορίες από την OSINT που ανέφεραν ότι ορισμένα πολύ βίαια άτομα οργανώνονταν για να έρθουν στην DC”, ανέφερε ο Harvin σε μια ηχογραφημένη κατάθεση.

Ο υπάλληλος του Twitter εξήγησε ότι η πλατφόρμα ήταν επιφυλακτική για την παρουσία του πρώην προέδρου στο site ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο Trump προέτρεπε μέλη της βίαιης ακροδεξιάς εξτρεμιστικής ς, Proud Boys, να “«σταθούν δίπλα του”.

“Η ανησυχία μου ήταν ότι ο πρώην πρόεδρος, φαινομενικά για πρώτη φορά, μιλούσε απευθείας σε εξτρεμιστικές οργανώσεις και τους έδινε οδηγίες”, ανέφερε ο υπάλληλος. “Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιου είδους άμεση επικοινωνία και αυτό με απασχολούσε”.

Παρά τις ανησυχίες του, ο υπάλληλος ανέφερε ότι το Twitter αρνήθηκε να απαγορεύσει την πρόσβαση στον Trump. “Αν ο πρώην πρόεδρος Donald Trump ήταν οποιοσδήποτε άλλος χρήστης στο Twitter, θα είχε τεθεί σε οριστική πολύ καιρό πριν”, δήλωσε ο υπάλληλος στους ανακριτές.

Κληθείς να εξηγήσει αυτή την προσέγγιση, ο υπάλληλος περιέγραψε μια συμβιωτική σχέση μεταξύ της πλατφόρμας και του προέδρου Donald Trump. “Πιστεύω ότι το Twitter χαιρόταν γνωρίζοντας ότι ήταν η αγαπημένη και πιο χρησιμοποιημένη υπηρεσία του πρώην προέδρου”.

Ο Trump αποκλείστηκε από το Twitter δύο ημέρες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, μια απόφαση που παραμένει αμφισβητούμενη και αμφιλεγόμενη. Σε μια πολιτική δήλωση που ανακοινώνει την απαγόρευση, το Twitter ανέφερε ότι η ενέργεια αυτή ήταν απαραίτητη “λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας”.

Απαντώντας στις καταθέσεις της Τρίτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Twitter Trenton Kennedy δήλωσε στο The Verge:

“Στις 6 Ιανουαρίου, αξιοποιήσαμε τα συστήματα που είχαμε δημιουργήσει πριν από τις εκλογές για να ανταποκριθούμε στην άνευ προηγουμένου σε πραγματικό χρόνο. Δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε το ίδιο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον βίαιο εξτρεμισμό στις ΗΠΑ αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
Donald Trump,tweet,twitter,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).