Προσοχή στα emails που σας ζητούν να “επιβεβαίωση της διαγραφής σας”

Μια μακρόχρονη καμπάνια ς με που προσποιούνται ότι είναι αιτήματα επιβεβαίωσης κατάργησης εγγραφής, έχει αρχίσει να ξαναεμφανίζεται στο διαδίκτυο.

Σε αυτά τα emails δεν θα πρέπει ποτέ να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που φέρουν ή γενικά να ανταποκρίνεστε, καθώς έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή “ζωντανών” διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ακολούθως για την εκτέλεση κάποιου άλλου τύπου απάτης.

Σε αντίθεση με τις κανονικές κατάργησης μιας εγγραφής σας σε κάποιο site, αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα απάτης δεν περιέχουν καμία ένδειξη για το από που αποσυνδέεστε και σας ζητούν απλώς να δηλώσετε:

Please_confirm your
To confirm your Unsubscribe, please here or on the link below.
Unsubscribe me!

Thank you!

Επιπλέον, αυτά τα emails έρχονται με μια ποικιλία εμφάνισης, με μερικά να φαίνονται εντελώς επαγγελματικά, όπως αυτό που ακολουθεί.

Αν ψάχνετε για μπελάδες και κάνετε κλικ στο κουμπί “unsubscribe”, θα συνταχθεί ένα νέο μήνυμα με το θέμα “Unsubscribe”, χωρίς κείμενο στο σώμα του και θα θέλει να το στείλετε σε 15 έως 20 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτές οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνήθως αφορούν τομείς που φιλοξενούνται από την DNS noip.com.

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει σίγουρα να στείλετε κανένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτούς τους spammers και απλά να διαγράψετε το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αν αναρωτιέστε τι θα συμβεί εάν στείλετε αυτό το unsubscribe email, δεν μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά, αλλά έχουμε κάποιες ιδέες.

Οι spammers δημιουργούν λίστες με “ζωντανά” ή ενεργά emails που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πιο κερδοφόρες ηλεκτρονικές απάτες, όπως phishing, χάπια διατροφής, βιταμίνες και δάνεια.

Αν απαντήσετε στους spammers, στην πραγματικότητα λέτε στους απατεώνες ότι έχουν ένα “ζωντανό” email και έτσι σας προσθέτουν σε μια λίστα ενεργών λογαριασμών email που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες απάτες. Αυτές οι λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν στη συνέχεια να πωληθούν σε άλλους απατεώνες ή να χρησιμοποιηθούν για δικούς τους σκοπούς.

Γνωρίζοντας αυτό, μην απαντάτε ποτέ στα μηνύματα των spammers και απλώς διαγράφετε τα. Εάν απαντήσετε, θα καταλήξετε να αποκτάτε ακόμα περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα στα εισερχόμενά σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).