Πριν κυκλοφορήσει: Untethered Jailbreak στο iOS 9

Ενώ η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το νέο iOS 9 από την 16η Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι οι jailbreakers την περιμένουν στη γωνιά. Κάποιος έχει ήδη στα χέρια του μια συσκευή jailbroken με iOS 9. ios 9

Για όσους δεν γνωρίζουν, το jailbreaking σε μια συσκευή, επιτρέψει να τρέξετε εφαρμογές που δεν υποστηρίζονται από την Apple, κάτι βέβαια το οποίο είναι ένα δίκοπο μαχαίρι, ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός.

Να αναφέρουμε ότι από το iOS 7 και μετά, ακούγονται φήμες που θέλουν τα να έχουν τελειώσει και την εποχή του να έρχεται στο τέλος της.

Φυσικά οι φήμες ήταν μόνο φήμες όπως έχει αποδειχθεί. Απόδειξη; Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει το jailbreak του iOS 9, που κάποιοι ανέφεραν ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από τον γνωστό iOS hacker iH8snow και απεικονίζει ένα jailbreak που πραγματοποίησε σε ένα iPhone 5 που έτρεχε μια προ-έκδοση του iOS 9.

Ο iH8show ισχυρίζεται ότι η ίδια μέθοδος λειτουργεί κανονικά και για το iOS 9.1 beta.

  Η Dropbox αγόρασε την υπηρεσία κρυπτογράφησης Boxcryptor

Έτσι όπως βλέπουμε για άλλη μια φορά, αδύνατο δεν είναι τίποτα. Έχουμε αναφέρει ξανά και ξανά, πως ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει, αρκεί να βρεθεί, ή ο κατάλληλος άνθρωπος, η κατάλληλη, συγκυρία και φυσικά να μην ξεχάσουμε και τον παράγοντα τύχη.

Τεράστια συστήματα ασφαλείας έχουν πέσει μετά από την παρέμβαση κάποιου έφηβου.

Όσον αφορά την Apple, η εταιρεία είχε την φήμη πως ανέπτυσσε το πιο ασφαλές λειτουργικό. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει αρκετά exploits που απευθύνονται στο iOS και στο MAC OS X.
Να υπενθυμίσουμε ότι το γεγονός μπορεί να είναι καθαρά συγκυριακό, καθώς οι hackers σίγουρα προσπαθούν να χτυπήσουν την μάζα, (βλέπε Windows).

Δείτε το βίντεο

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).