usb

Διανομή κακόβουλων USB μέσω γραμματοκιβωτίων

Η αστυνομία της Αυστραλίας εξέδωσε μια προειδοποίηση γιατί υπήρξαν πολλές αναφορές για διακίνηση κακόβουλων μέσω οικιακών γραμματοκιβωτίων.

Η προειδοποίηση, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας της Victoria, από ένα από τα αστυνομικά τμήματα της Αυστραλίας, και προειδοποιεί ότι αν ανοιχτούν τα USB “θα πέσετε θύματα live streaming καθώς άλλων σοβαρών θεμάτων.”

" data-medium-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/04/tromaktiko8.jpg" data-large-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/04/tromaktiko8.jpg" decoding="async" class="aligncenter size-full wp-image-61229" src="https://cdn.iguru.gr/files/2016/09/usb.jpg" alt="usb" width="850" height="478">

Σύμφωνα με την προειδοποίηση της αστυνομίας, αυτές οι επιθέσεις έχουν συμβεί μόνο στη μικρή και ήσυχη πόλη του Pakenham, 56 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά της Μελβούρνης με έναν πληθυσμό που μόλις ξεπερνάει τις 30.000.

Ο απατεώνας ή οι απατεώνες που δρουν στο Pakenham αντί να χρησιμοποιούν το internet για την διανομή κακόβουλου λογισμικού, θεώρησαν καλό να μοιράσουν USB στα τυφλά μέσα σε γραμματοκιβώτια και να περιμένουν μέχρι κάποιος να συνδέσει στον υπολογιστή του.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του αποκάλυψε ότι το 17% των χρηστών από πέντε πόλεις των ΗΠΑ θα δοκίμαζε ένα USΒ που βρήκε στον δρόμο στους υπολογιστές του.

Σε μια άλλη μελέτη τον Απρίλιο του ένας ερευνητής ασφάλειας εμπνευσμένος από ένα επεισόδιο του Mr. Robot στην τηλεόραση άφησε 300 USΒs στους δρόμους του Πανεπιστημίου του Illinois.

Ο ερευνητής ανακάλυψε ότι 98 από τα USΒ εξαφανίστηκαν και ότι ένα 48% των χρηστών τα δοκίμασε στους υπολογιστές του.

Εδώ να αναφέρουμε ότι κυκλοφορεί και ένα USΒ από μια εταιρεία του Hong Kong, που βραχυκυκλώνει κάθε υπολογιστή που συνδέεται.

Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν κακόβουλα λογισμικά που δεν ανιχνεύονται από ή είναι εγκατεστημένα στο firmware του φορητού δίσκου.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).