Γνωρίστε το εργαλείο USBKill

Το USBKill είναι ένα εργαλείο που όταν αντιληφθεί δραστηριότητα σε οποιαδήποτε USB θύρα κλειδώνει τα πάντα και ξεκινά την διαδικασία τερματισμού του υπολογιστή. Συνήθως  προορίζεται για άτομα που κρυπτογραφούν τα δεδομένα στον υπολογιστή τους αλλά ταιριάζει και σε όλους όσους έχουν εμμονή με την ασφάλεια.

Αν κάποιος εισαγάγει ή αφαιρέσει μια συσκευή USB από το σύστημα, το εργαλείο τερματίζει τη δραστηριότητα του συστήματος, αναγκάζοντας ταυτόχρονα την κρυπτογράφηση των δεδομένων.

Το USBKill είναι γραμμένο σε γλώσσα Python, και όπως λέει ο προγραμματιστής του, μπορεί να σας σώσει αποτρέποντας έναν κλέφτη να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες σας. Θα μπορούσε ίσως και να χρησιμοποιηθεί ως προστασία των δεδομένων του server που τυχόν νοικιάζετε, αποτρέποντας τον φυσικό ιδιοκτήτη του server να δει και να αντιγράψει σε ένα στικάκι τα δεδομένα σας.

Το USBKill μπορεί επίσης να είναι και μια απλή λύση για τους hacker για την περίπτωση που δεχθούν μια ξαφνική επίσκεψη από την αστυνομία και δεν έχουν ούτε καν το χρόνο να κλείσουν το καπάκι του Laptop τους. Το πιθανότερο σενάριο είναι “η αστυνομία να χρησιμοποιήσει ένα “Jiggler ποντίκι” για να αποτρέψει ένα screen saver ή το sleep mode της οθόνης” όπως αναφέρει στην περιγραφή του εργαλείου του ο h3phaestos , δημιουργός του USBKill.

Άλλο ένα (ίσως παρανοϊκό) σενάριο που φαντάζεται ο κατασκευαστής του είναι να συνδεθεί ένας USB δίσκος ή στικάκι, δεμένο με ένα σκοινάκι με τον καρπό σας. Αν κάποιος προσπαθήσει να κλέψει τον φορητό υπολογιστή, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα και τα δεδομένα προστατεύονται.

Το project ενσωματώνει μόνο αυτή τη βασική λειτουργία αυτή τη στιγμή, αλλά ο h3phaestos σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες εντολές που θα επιτρέπουν στο χρήστη να προσαρμόσει τις δράσεις που θα πραγματοποιούνται μετά από την ανίχνευση μίας δραστηριότητας σε USB.

Παρά το γεγονός ότι μόνο οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου φαίνεται ότι ταιριάζουν με το προφίλ ενός χρήστη του USBKill, το project παρέχει οφέλη σε καταχρηστικές περιπτώσεις, όπου οι αρχές βασίζονται στην εξουσία τους για να σκαλίσουν τον υπολογιστή κάποιου χωρίς να υπάρχει λόγος.

Για τους ακτιβιστές και τους δημοσιογράφους, ιδιαίτερα εκείνων των χωρών όπου η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα για όλους, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα επιπλέον εργαλείο για να αποκρύψουν τις πληροφορίες σχετικά με τις πηγές τους κλπ.

Εάν επίσης δεν μπορείτε να αποφύγετε να δώσετε το κωδικό που επαναενεργοποιεί το σύστημα σας, θα μπορούσατε ίσως να επιλέξετε μια λύση που θα αφαιρεί τα ενοχοποιητικά ίχνη και θα επαναφέρει το σύστημά σας, κατά την επανεκκίνηση, σε μια καθαρή κατάσταση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα εάν η εργασία γίνεται σε μια εικονική μηχανή που θα ανανεωθεί σε μία προηγούμενη ασφαλή έκδοση όταν γίνει επανεκκίνηση.

Μπορείτε να κατεβάσετε το USBKill από εδώ

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).