Άχρηστα χωρίς reset τα κλεμμένα smartphone με το επόμενο Android

Η επόμενη έκδοση του πιο διαδεδομένου λειτουργικού συστήματος Android για smartphone θα αποκτήσει έναν μηχανισμό προστασίας από την μη εξουσιοδοτημένη επαναφορά του τηλεφώνου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Kill Switch Android

Η επίσημη ανακοίνωση της Google αφορά στην πίεση που δέχεται η βιομηχανία για την ενσωμάτωση ενός αντικλεπτικού συστήματος που θα μειώσει τα περιστατικά κλοπών, ληστειών και βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ακριβές φορητές συσκευές.

Η Apple έχει ενσωματώσει έναν ανάλογο μηχανισμό στο iPhone, το οποίο κλειδώνεται αυτομάτως όταν ο κλέφτης ή ο κλεπταποδόχος επιχειρήσει να το κάνει reset ενώ έχει δηλωθεί ως κλεμμένο.

Άγνωστο παραμένει πότε θα διατεθεί η επόμενη έκδοση του Android. Εντούτοις, είναι γνωστό ότι όλα τα smartphone -και αυτά με Windows Phone- που θα κατασκευαστούν μετά τον Ιούλιο του 2015 από τις Apple, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft/Nokia και Samsung και θα διατεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα φέρουν έναν στοιχειώδη μηχανισμό ασφάλειας σε περίπτωση κλοπής. Η ενεργοποίηση ή όχι του μηχανισμού θα αποτελεί απόφαση του χρήστη, χωρίς να περιορίζει τις επιλογές του για περαιτέρω θωράκιση του τηλεφώνου του. Σε αυτή την συμφωνία κατέληξε νωρίτερα φέτος η ένωση μελών της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας μετά τις πιέσεις που ασκούν φορείς και καταναλωτές από τις ΗΠΑ, όπου οι ληστείες για smartphone χαρακτηρίζονται μάστιγα.

  Hackers κατάφεραν να παραβιάσουν ένα blog του CNN

In.gr Τεχνολογία

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

36  +    =  45

Previous Story

Σύλληψη για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή

Next Story

CloudFlare Μεγάλη επίθεσηDDoS στο Χονγκ Κονγκ με πολιτικό άρωμα