Ηλεκτρική σκούπα robot επιτέθηκε στην ιδιοκτήτρια ενώ κοιμόταν


Οι έξυπνες ηλεκτρικές σκούπες (robot) έχουν κερδίσει φήμη και θέση στα σπίτια μας καθώς προσφέρουν αυτόνομη ρομποτική τεχνολογία σε μία απαραίτητη καθημερινή φροντίδα ενός σπιτιού όπως η καθαριότητα. Όμως δεν υπάρχει ευφυής τεχνολογία που να μην έχει μία ατυχή ή  παράξενη στιγμή.Vacuum-Cleaner robot

Μια γυναίκα στην Νότια Κορέα απέκτησε μια έξυπνη ηλεκτρική σκούπα robot πριν από λίγο καιρό. Μία σκούπα από αυτές τις μικρές, τις κυκλικές που μοιάζουν με επίπεδο δίσκο και που χάρη στην ρομποτική τεχνολογία μπορούν να τριγυρνούν σε όλο το σπίτι πάνω σε μικρούς τροχούς και να μαζεύουν όλα τα σκουπιδάκια από το πάτωμα όπως σκόνη, σπόρους, ροκανίδια, φρυγανιές, απομεινάρια και άλλα πράγματα που συσσωρεύονται με το χρόνο σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

Μια πολυάσχολη γυναίκα 52 ετών είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσει την ιδέα και τη δυνατότητα να αναθέσει το καθήκον του καθημερινού σκουπίσματος σε κάτι αυτοματοποιημένο. Δυστυχώς όμως, η γυναίκα ένα μεσημέρι αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο στο πάτωμα, αφού άφησε την ηλεκτρική σκούπα της να γυρνάει στην τύχη.

Η εμπειρία που είχε εκείνη την ημέρα μάλλον θα την πόνεσε καθώς το ρομπότ τελικά ήρθε επάνω της και αποφάσισε ότι τα  μαλλιά της είναι σκουπίδια. Η γυναίκα αναγκάστηκε να καλέσει την πυροσβεστική για βοήθεια, για να την απελευθερώσει από τα σαγόνια του μαραφετιού. Ευτυχώς, τελικά η πυροσβεστική, την έσωσε χωρίς κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Βέβαια αξίζει να τονίσουμε ότι στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα οι κατασκευαστές τέτοιων μηχανημάτων έχουν ήδη επιστήσει την προσοχή στους καταναλωτές, δεδομένου ότι είναι σύνηθες φαινόμενο σε αυτές τις χώρες να κοιμούνται στο πάτωμα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news