Βερολίνο αποθηκεύει καυτό νερό για να βγάλει τον χειμώνα

Το Associated Press αναφέρει ότι ένας τεράστιος νέος πύργος μήκους 45 μέτρων, άρχισε να ανεβαίνει στο – για να χωρέσει 56 εκατομμύρια λίτρα ζεστού νερού που “θα βοηθήσει στη θέρμανση των σπιτιών του Βερολίνου αυτόν τον χειμώνα, ακόμη κι αν η Ρωσία σταματήσει να προμηθεύει αέριο…”

ap1000

“Η νέα εγκατάσταση που αποκαλύφθηκε την Πέμπτη στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Vattenfall Reuter θα κρατά το νερό σε θερμοκρασία σχεδόν βρασμού με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακούς και αιολικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που βρίσκονται σε όλη τη Γερμανία. Σε περιόδους που οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπερβαίνουν τη ζήτηση, η εγκατάσταση θα λειτουργεί σαν μια γιγάντια μπαταρία, και αντί να αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια, θα αποθηκεύει θερμότητα…”

“Πρόκειται για ένα τεράστιο θερμός που μας βοηθά να αποθηκεύουμε τη θερμότητα όταν δεν την χρειαζόμαστε”, δήλωσε η Tanja Wielgoss, επικεφαλής της μονάδας θερμότητας της εταιρείας.

“Και μετά μπορούμε να την απελευθερώσουμε όταν χρειαστεί να την χρησιμοποιήσουμε… Μερικές φορές έχουμε άφθονη ηλεκτρική ενέργεια στα δίκτυα που δεν μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε πια, και έτσι πρέπει να απενεργοποιήσουμε τις ανεμογεννήτριες”, ανέφερε η Wielgoss. “Γιατί να μην μπορούμε να πάρουμε και αυτόν τον ηλεκτρισμό”.

ap1001

Η εγκατάσταση των 50 εκατομμυρίων ευρώ θα έχει θερμική χωρητικότητα 200 Μεγαβάτ — αρκετή για να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών ζεστού νερού του Βερολίνου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και περίπου το 10% των απαιτήσεων που χρειάζεται η πόλη το χειμώνα. Η τεράστια, μονωμένη δεξαμενή θα μπορεί να κρατήσει το νερό ζεστό για έως και 13 ώρες, βοηθώντας στη γεφύρωση των σύντομων περιόδων που έχει λίγο άνεμο ή ήλιο.

Η κορυφαία αξιωματούχος του Βερολίνου για το κλίμα, Bettina Jarasch, ανέφερε ότι όσο πιο γρήγορα κατασκευάζονται τέτοια συστήματα αποθήκευσης θερμότητας, τόσο το καλύτερο.

“Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η περιοχή του Βερολίνου εξαρτάται ακόμη περισσότερο από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα από άλλα μέρη της Γερμανίας”, δήλωσε στο Associated Press. “Γι' αυτό βιαζόμαστε πραγματικά εδώ”.

“Θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα αποθήκευσης θερμότητας στην Ευρώπη όταν ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, αλλά σχεδιάζεται ήδη μια ακόμη μεγαλύτερη εγκατάσταση στην Ολλανδία”.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Βερολίνο,ρωσία,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).